Bakan Dönmez: Dünyada en kaliteli Bor Eskişehir’de

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “9 Nisan’da adaylar açıklanır açıklanmaz seçim bölgesine geldik. Eskişehir’imizde hükümetimizin son 20 yılda muazzam yatırımlar var. 136 milyar liralık yatırımdan bahsediyoruz. Altyapı, üstyapı, sanayi, enerji, madencilik, kültürel anlamda, içinde bulunduğumuzu Odunpazarı’nda projeler hayata geçirildi, yoğun bir ziyaretçi alıyoruz.

Çalışmaları yapar yapmaz 5 kritik alan belirledik. Bunlardan birisi teknolojiye yatırım alanı, sanayi ve üretim, üçüncüsü altyapı yatırımları, dördüncüsü insana yatırım, beşincisi kültür ve turizm yatırımı.

Eskişehir’in güçlü yanları zayıf yanlarından fazla. Hamle yapmaya hazır. Birçok markamıza ev sahipliği yapmış bir kent. Yeni dönemde Türkiye yüzyılı ile birlikte Eskişehir uluslararası markalara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Burası aynı zamanda üniversite kenti, 3 devlet üniversitesinde yüzbinlerce gencimizi okutuyoruz. Burası aynı zamanda tarım kenti, tarımsal hasılamız iyi. Arazilerimizin yarısının üzerinde bir kısmı sulayabiliyoruz. Çiftçi ile temas halindeyiz onlar memnunlar.

Gençlere özel başlık açtık, kariyer ve istihdam alanında ihtiyaçlarının giderilmesi için bir organizasyonumuz olacak seçimlerden sonra hemen başlatacağız. Sanayiciye gidiyoruz ben işçi arıyorum diyor, gencimiz ben iş arıyorum diyor onları bir araya getireceğiz. Seçimden sonra hemen hız vereceğiz.”

ayrıntılar geliyor….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir