Avukat ve müvekkilini vurmuştu! “Hazmedemedim”

İstanbul Bakırköy’de 6 Temmuz 2022 tarihinde meydana gelen olayda Abdullah Türkoğlu isimli kişi daha önceden tabanca ile yaraladığı kişinin ailesi tarafından açılan tazminat davasının geri çekilmemesi üzerine dehşet saçtı. Türkoğlu, önce davanın avukatı Servet Altıntaş’ı Bakırköy’deki bürosunda silahla vurarak öldürmüş daha sonra ise kendisine dava açan 72 yaşındaki Öznur Tufan’ı Büyükçekmece’deki ofisinde silahla vurarak öldürmüştü.

İLK KEZ HAKİM KARŞISINDA

Olayın ardından tutuklanan Abdullah Türkoğlu bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada tutuklu sanık Abdullah Türkoğlu hazır edildi. Hayatını kaybeden avukat Servet Bakırtaş’ın eşi ve kızları ile Öznur Tufan’ın yeğeni de duruşmada hazır bulundu. Öte yandan duruşmaya Türkiye Barolar Birliği temsilcisi ile İstanbul Barosu, İzmir Barosu, Tekirdağ Barosu ve Diyarbakır Barosu’nun da arasında olduğu çok sayıda ilin baro başkanı da katıldı.

“VERİLEN TAZMİNATINI HAZMEDEMEDİM”

Sanık Abdullah Türkoğlu yapılan kimlik tespitinde cezaevine girmeden önce sokakta yaşadığını söyledi. Yaralama suçundan birkaç tane sabıkası olduğunu söyleyen Türkoğlu yaptığı savunmada daha önce verdiği ifadelerin geçerli olduğunu söyledi. Daha önceden Burak Ocak’ı yaraladığı için yargılandığını ve hapis cezası aldığını söyleyen Türkoğlu, “Hapis cezasının ardından 900 bin liralık tazminata mahkum edildim. Bana yaşama hakkı vermediler. Çalıştırmadılar. Ben hırsızlık yapamam, dolandırıcılık yapamam, uyuşturucu satamam. Burak’ın hiçbir sakatlığı olmamasına rağmen verilen bu tazminatı hazmedemedim. Silahı alırken amacım kendimi öldürmekti” dedi.

“DAHA ÖNCE İNTİHARA TEŞEBBÜS ETTİM”

Mahkeme başkanının, “Savcılık ifadende öldürmeye bir sene önce karar verdim demişsin” diye sorması üzerine sanık Türkoğlu, “Hayır öyle bir şey yok. Bir sene ifadesi yanlış” dedi. Olay anında elinde olan poşetin sorulan sanık, “Kaçarım diye yanıma kıyafet almıştım. Başka kimseyi vurmayı düşünmedim” dedi. Sanığın duruşmadan önce mahkemeye dilekçe göndererek akıl sağlığının tespit edilmesini talep ettiği de ortaya çıktı. Mahkeme başkanı sanık Türkoğlu’na, “Daha önce böyle bir tedavi gördün mü?” diye sordu. Sanık Türkoğlu ise, “2000’li yıllarda alkol ve uyuşturucu tedavisi gördüm. Bir defa da intihara teşebbüs ettim” dedi.

SANIK AVUKATI: “MESLEKTAŞIMA YAPILAN HAREKETİ KABUL ETMEM MÜMKÜN DEĞİL”

Sanık savunmasının ardından söz verilen avukatı, “Meslektaşıma yönelik yapılan bu hareketi kabul etmem mümkün değildir. Doğru bulmuyorum. Baro tarafından zorunlu olarak atandım. Savunmamızı yazılı olarak celse arasında sunacağız” dedi. Servet Bakırtaş’ın eşi ve iki kızı da sanıktan şikayetçi olduklarını söyleyerek sanığın cezalandırılmasını talep etti.

“TOPLU KATİLAM YAPMAYI DÜŞÜNDÜ”

Öznur Tufan’ın yeğeni olan katılan Burak Ocak da verdiği ifadede, olay günü hedefin kendisi olduğunu söyleyerek, “Canice işlenmiş iki cinayet vardır. Ben de öldürülebilirdim. Tamamen tesadüf eseri yoldaydım. Muhtemelen yolda arıza yaşamasaydık o anda mağazada ben de olabilirdim. Sanığın o günü özellikle seçtiğini düşünüyorum. Çünkü biz ailecek bayramdan önce mağazada oluruz. Toplu bir katliam yapmayı düşündü” dedi. Teyzesinin emekli makine mühendisi olduğunu ve mağazanın muhasebesini tuttuğunu anlatan Ocak, “Olay günü de o yüzden oradaydı. Ben onun eline doğdum. Beni o büyüttü. 72 yaşında olmasına rağmen hala benimle savaşıyordu. Benim kolumu kanadımı kırmak için o kadını öldürdü” dedi.

Alınan savunma ve beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Abdullah Türkoğlu’nun tutukluluk halinin devamına karar vererek, akıl sağlığının tespiti için Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesine karar verdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir