‘Artık CHP ile rakibiz, o defter kapandı’

Akşener, özetle şunları söyledi:

BLÖF YAPMIYORUZ: (Yerel seçimde kendi adaylarıyla katılma kararı blöf mü?) Hayır blöf yapmıyoruz. Seçimlerinden sonra oturduk hem milletimizle hem partililerimize konuştuk. Aldığımız tepkiler, talepler ışığında genel idare kurulumuzda bir karar çıktı.

SORUMLULUK BENİM: Kesinlikle bu seçimlerde başarılı olacağımıza inanıyorum. Ama diyelim ki olmadı; eğer bu iddianın neticesinde hayal ettiğimiz sonucu milletimiz vermiyorsa milletimizi tartışmayacağız, suç bizdedir. O zaman bana düşen şey elbette bir başka arkadaşımıza bu işi devretmektir. Bir başarısızlık hâlinde bütün sorumluluk bana aittir.

CHP PATRONLUK YAPTI: Millet İttifakı diye bir kavram yok şu anda. CHP, her yere herkese patronluk yaptı. Mesela sayın Özel’in açıklaması; Manisa’nın 2019’da bize verilmesi sebebiyle günlerce sabaha kadar ağlamış. Keşke beni arayıp söyleseydi. Asıl mesele yük olmuşuz biz bu arkadaşlara. Dolayısıyla ben şimdi onları serbest bırakıyorum. Biz nasıl hür gidiyorsak CHP de hür ve bağımsız olarak gidecekler. Yani birbirimizle rakibiz artık biz. O defter kapandı.

‘Sandal keşke adım atsa’

Mustafa Sandal’ın Beşiktaş adayı olacağı iddiasıyla ilgili Akşener şunları söyledi: “Herhangi bir anlaşma veya resmî bir konuşma yapmadık. Ama bir telefon konuşmasında söyledim ben nabız yoklamak amaçlı. Keşke adım atsa. Daha yani çökmedik üzerine. Çok isterim ama resmî bir teklif henüz götüremedim.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir