‘Ar-Ge harcamaları 55 milyara ulaştı’

Yazılımdan bilişime, enerjiden savunma sanayisine kadar birçok alanda Ar-Ge projesinin halihazırda bu teknoparkta yürütüldüğünü kaydeden Varank, “Burada teknolojik kabiliyetlerimizin gelişmesine önemli katkılar sunuluyor. Lova İnovasyon Merkezi’nin de buraya dahil olması ile birlikte katkı aslında çok daha farklı ve ileri bir boyuta taşınmış olacak” diye konuştu.

Türkiye’de 2002 yılında 2 teknopark olduğunu, bugün ise 59 şehirde 81’i aktif, 13’ü yapım aşamasında olan toplam 94 teknopark bulunduğunu vurgulayan Varank, “Bugün itibarıyla firmaların kendi bünyesinde kurup Ar-Ge ve tasarım çalışması yaptığı 1680 Ar-Ge ve tasarım merkezi bulunuyor. Bunlarda da 80 bin Ar-Ge personeli, aynı teknoparkalarda olduğu gibi sayısız teknoloji geliştirme projelerine imza atıyor” dedi. Bakan Varank, Ar-Ge ve inovasyon alanındaki gelişmelerle ilgili de şunları kaydetti:

30 kat arttı

“Ülkemizde yapılan Ar-Ge harcamalarının parasal değeri 2002’den bu yana tam 30 kat artarak 55 milyar liraya ulaştı. Bu harcamaların milli gelire oranının da 2 kat artırarak 1000’de 5’ten yüzde 1.09’a çıkarmayı başardık. Bilhassa sağladığımız teşvikler sayesinde özel sektörün Ar-Ge faaliyetlerindeki payını giderek arttığına da şahit olduk. 2002 yılında Ar-Ge harcamalarının sadece yüzde 30’unu özel sektör gerçekleştirirken bugün bu harcamaların yüzde 65’ini özel sektör yapıyor.”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir