Ankara’daki yangın Bolu’ya sıçradı!


Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde otluk alanda başlayan yangının Bolu’nun Gerede ilçesinde ormanlık alana sıçraması nedeniyle bir köy tahliye edildi.

16:4521 Ağustos 2024

VALİ ŞAHİN’DEN AÇIKLAMA

Ankara Valisi Vasip Şahin, Kızılcahamam’da çıkan yangınla ilgili, “İlk belirlemelere göre yangının sebebi insan kaynaklı” dedi.

16:0521 Ağustos 2024

BOLU VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA


Yangının Gerede’ye sıçraması üzerine Bolu Valiliğinden açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Ankara ili Kızılcahamam ilçesinde bugün saat 12.28 sıralarında başlayan ve ilimiz Gerede ilçesi Demirler köyü mevkisine sirayet eden orman yangınına Valiliğimizin koordinesinde müdahale edilmekte olup söndürme çalışmaları devam etmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

 

15:3021 Ağustos 2024

ALEVLER KÖYE YAKLAŞTI

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler Mahallesi’nde başlayan orman yangını, Bolu’nun Geredi ilçesine bağlı Demirler köyüne sıçradı. Alevlerin köye yaklaşması nedeniyle Demirler köyü tedbir amacıyla boşaltıldı. Ayrıca, yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması için iş makineleriyle evlerin etrafına toprak set çekildi. Öte yandan jandarma ekipleri, çevre köylerde de vatandaşlara uyarıda bulundu.

Ekiplerin yangın söndürme çalışmaları devam ediyor. 

15:1521 Ağustos 2024

BİR YANGIN DA İZMİR’DE ÇIKTI

Menderes’in kırsal Deliömerler Mahallesi’ndeki ormanda bugün saat 14.00 sıralarında orman yangını çıktı. Alevlere müdahale 10 dakika içinde yapıldı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait: 3 uçak, 8 helikopter, 29 arazöz, 10 su ikmal, 5dozer ve 5 yer ekibi ile alevlere müdahaleye başlandı.

Alevlere havadan ve karadan müdahale sürerken, yangının çıkış nedeni araştırılıyor. (Kadir ÖZEN / DHA)

14:3521 Ağustos 2024

OTLUK ALANDA BAŞLAYAN YANGIN BÜYÜDÜ

Öğle saatlerinde Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler Mahallesi’nde henüz bilinmeyen nedenle otluk alanda yangın başladı.

Ankara ile Bolu’nun sınırında büyüyen yangına çok sayıda itfaiye ekibi, arazöz, tanker ve 2 helikopter sevk edildi. Yangın daha sonra Bolu’nun Gerede lçesindeki ormanlık alana sıçradı.

21 Ağustos 2024

KAZDAĞLARI’NA GİRİŞ YASAKLANDI

Doğa Koruma ve Milli Parklar Balıkesir Şube Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Balıkesir İli Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu’nun 2024/4 sayılı kararı ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son hava raporları dikkate alınarak, orman yangınları açısından kritik bir haftaya girildiği belirtildi.

Balıkesir’in, ülkenin orman yangını riski en yüksek 10 ili arasında yer aldığı vurgulanan açıklamada, sıcaklıkların 35 santigrat derece üzerinde seyredeceği, havadaki nispi nemin yüzde 30’un altında kalacağı ve kuzeydoğudan poyraz şeklinde saatte 30 kilometre ve üzeri hızla esecek rüzgarların, orman yangınları açısından son derece riskli bir durum oluşturduğu ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, “Kazdağı Milli Parkı içerisinde bulunan Yaylatepe Çadırlı Kamp Alanı ve Altınoluk Cam Seyir Terası’ndaki izinli işletme alanları ile bu alanlara ulaşımı sağlayan yol güzergahları hariç olmak üzere, Kazdağı Milli Parkı’na her türlü giriş ve çıkışların 31 Ekim 2024 tarihine kadar yasaklandı” denildi. (Fatih Emrah ERDOĞAN/DHA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir