Andrea Pirlo rekoru çok sevdi! Mbaye Diagne sözünü tuttu

Fatih Tekke yönetimindeki İstanbulspor, Spor Toto Süper Lig’in 27’nci haftasında Fatih Karagümrük ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu mücadele konuk takımın 1-0’lık galibiyetiyle tamamlandı.

Fatih Karagümrük’te Andrea Pirlo’nun rekor serisi bu maçta da devam etti. İstanbul ekibinde Senegalli yıldız Mbaye Diagne ise verdiği sözü yerine getirdi.

DIAGNE’NİN TEK GOLÜ YETTİ

Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadyumu’ndaki maçın tek golü 28’inci dakikada Mbaye Diagne’den geldi. Burak Kapacak’ın sağ kanattan yaptığı ortayı tamamlayan Senegalli yıldız maçın sonucunu belirleyen golü kaydetti.

BIRASCHI, F.BAHÇE MAÇINDA YOK

Fatih Karagümrük’te tecrübeli savunmacı Davide Biraschi, karşılaşmanın 90+4’üncü dakikasında ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. İtalyan savunmacı, Fenerbahçe maçı öncesi cezalı duruma düştü.

PIRLO’NUN REKOR SERİSİ DEVAM ETTİ

Fatih Karagümrük, İstanbulspor maçında da kaybetmeyerek yenilmezlik serisini 11 maça yükseltti. Kırmızı-siyahlılar, kulüp tarihindeki en uzun serisini devam ettirdi. Andrea Pirlo’nun öğrencileri bu süreçte 5 galibiyet ve 6 beraberlik yaşadı.

Fatih Karagümrük’ün mağlup ettiği takımlar arasında Trabzonspor, Kayserispor, Ankaragücü, Sivasspor ve İstanbulspor yer aldı.

DIAGNE’DEN İNANILMAZ PERFORMANS

İstanbul ekibinin tecrübeli santrforu Mbaye Diagne, Fatih Karagümrük’te bu sezon gösterdiği muhteşem performansı İstanbulspor deplasmanında da sürdürdü. 31 yaşındaki forvet, Spor Toto Süper Lig’deki gol sayısını 16’ya yükseltti. Senegalli oyuncu aynı zamada takım arkadaşlarına da 5 gol pası verdi.

Mbaye Diagne, Ziraat Türkiye Kupası’nda oynadığı 2 maçta 2 kez rakip fileleri havalandırdı. Fatih Karagümrük’e sezon başında bonservissiz bir şekilde gelen yıldız futbolcunun bu performansı geçtiğimiz hafta verdiği röportajı hatırlattı.

SÖZÜNÜ TUTTU

Senegalli geçtiğimiz hafta A Spor’a verdiği röportajda formda performansını devam ettireceğini açıklamıştı. Mbaye Diagne röportajda şu ifadeleri kullanmıştı:

“İyiler eleştirilir genelde. Ben de çok iyi bir performans sergiledim. İstatistikler ortada. Her gittiğim takımda iz bıraktım. Her gittiğim takımda beni seven insanlar oldu. Tabii ki eleştiriler de olacak. Ben bunları pozitif alıp kendi performansımın üstüne almaya çalıştım. Bu performanslardan, Türkiye’de başardıklarımdan sokakta yürüdüğüm zaman insanların sıcaklığını hissediyorum. Türkiye’de başardıklarımdan dolayı mutluyum. Burada da aynı şekilde seviliyorum, değer görüyorum ve sahada da bunun karşılığını veriyorum. 100 maç ortalamada, 68 gol attım. Dünyadaki en büyük santrforların, Messi, Ronaldo gibi oyuncuların yaptığı istatistiklere yakın bir istatistik yaptım. Benim gibi yapan yok şu an ligde. Bu şans da değil. Ben bunları çalışarak ve kalitemle gösterdim. Ben şu an Türkiye’nin en iyi forvetiyim. Daha çok gol atacağım. Başka bir takıma gitsem de gol atmaya devam edeceğim. Bir sonraki maçta da gol atacağım.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir