‘Altılı Masa’nın adayı Kemal Bey olmalı

SEZER ÖNSAL Ankara – İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Anayasa’ya göre Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olamayacağını, Altılı Masa’nın bu konuda açıkladığı itirazdan memnuniyet duyduğunu belirtti. Altılı Masa’yı oluşturan partilere seslenen İnce, “Kimi aday yapacağınızı açıklayın, seçim sonrasına bırakmayın. 51 gün yetmiyor. Bunu yapan olarak söylüyorum. 13 vilayete gidemedim. Biz üyelerimizle adayımızı seçeceğiz. Altılı değil 26 masa kurun seçmen listelerini tarayalım. 62 milyon seçmeni inceleyelim, bu konuda masa kuralım, 200 bin sandığın güvenliğini nasıl sağlayacağımızı konuşalım, sandıklara sahip çıkalım. Bu konuda işbirliği yapalım” dedi.

Altılı Masa’nın adayının henüz açıklanmamış olmasına da değinen İnce, “Kemal Bey cumhurbaşkanı adayı olmalıdır ve olmuyorsa koltuğu da partisinin cumhurbaşkanı adayına vermelidir. Sayın Kılıçdaroğlu aday olmalı. Altılı Masa içerisinde başka türlüsü mümkün değil bunun” ifadelerini kullandı.

‘İkinci tura bakacağız’

İnce, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda Millet İttifakı adayını destekleyip, desteklemeyecekleri yolundaki soruya, “Neden destekleyeyim? Biz bir iddia ortaya koymuşuz. Üyelerimizin önüne sandığı koyacağız, 100 bin imza için yola çıkacağız. Temel Karamollaoğlu İstanbul Sözleşmesi’ne ‘hayır’ diyecek biz kadını korumayacak mıyız? İkinci tura bakacağız” yanıtını verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir