Akşehir’e il sözü

Mehtap Gökdemir – Soykütüğüne göre ailesi Konya Akşehir’li olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün baba ocağındaydı. Katıldığı Büyük Yörük Türkmen Buluşması’nda Akşehir’e “il” sözü veren CHP lideri, soyunun dayandığı Seyyid Mahmut Hayrani’nin türbesini de ziyaret etti. CHP lideri Akşehir’de “baba ocağına hoşgeldin” afişleriyle karşılandı. Zekai Boloğlu Spor Spor Salonu’nda gerçekleştirilen programda mehteran takımı gösteri sundu. Konuşması zaman zaman “Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu” sloganları ile kesilen CHP lideri, özetle şunları söyledi:

NİYE İL DEĞİL?: Zaman zaman farklı partilerin içinde yer aldık, ama kültür bir parti işi değildir. Geçmişte şöyle veya böyle belli yerlerde yer almış olabiliriz. Bugün her birimize ciddi bir sorumluluk düşüyor. Niye il değil Akşehir? Bağımsızlık savaşının asıl karargahı olan Akşehir. Burayı il yapacağız. Milli Kurtuluş Savaşı’mızın karakutusu Akşehir’dir.

SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ: Kırsalda çalışan yaylada çalışan kadınların ve gençlerin sosyal güvenlik primini devlet ödeyecek. Yörük Türkmen ne demek? Aynı zamanda üretici demek.  Bugüne kadar sosyal güvenlik hakkı verilmedi. O hakkı da teslim edeceğiz. Adalet arıyoruz hep beraber. Ama adalet sadece bizim için, kendimiz için değil. Dünya adalet üzerine inşa edilmiştir. Yaylalara giderken büyük sorunlar yaşadığınızı biliyorum. Kaymakamların müdahale ettiğini biliyorum. Siz yetim değilsiniz, bu ülkenin gerçek sahibisiniz. Bu sorunları çözeceğiz.

LİYAKAT SÖZÜ: Asla ve asla insanları ötekileştirmeyelim. Biz herkesi kucaklayan, herkese saygı duyan bir geleneği inşa etmek ve sürdürmek zorundayız. Haksızlıklar var biliyorum. Devlette bir çürüme olduğunu da gayet iyi biliyorum. O çürümeye de son vereceğiz sizlerin takdiriyle. Devlet dediğiniz kurum liyakat üzerine inşa edilir. Yani işine ehline vermek demektir. İşi ehline vermediğiniz zaman devlette çürüme başlar.

HAK YİYENE OY VERMEYİN: Şimdi geriye dönüp, yaptığımız hatalardan arınıp yüzümüz ileriye çevirmek zorundayız. Ve beraber Türkiye’yi yeniden bütün kurumlarıyla beraber inşa etmek zorundayız. Devleti yönetenler devleti yönettikleri süre içinde eğer zenginleşiyorlarsa artık onlar halkın hakkını ve hukukunu değil, kendi mal varlıklarının hakkını ve hukukunu savunurlar. Siyasette zenginleşme olmaz. Ama birileri zenginleşiyorsa bilin ki kul hakkı yemiştir. Kul hakkı eğer en büyük günahsa o en büyük günaha hiç kimsenin ortak olmasını istemem. Kul hakkı yiyene oy vermesini istemem.

İlk durağı dedesinin türbesi oldu

Kılıçdaroğlu’nun Akşehir’de ilk durağı dedesi Seyyid Mahmud Hayrani’nin Türbesi oldu. CHP lideri türbeyi ziyaretinde dua ederken, Prof. Dr. Niyazi Akyüz, Kılıçdaroğlu’nun soy kütüğüne ilişkin yaptığı sunumda, “CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu Konya Akşehirlidir. Dedesi Seyyid Mahmud Hayrani’dir ve Kureyşan Ocağına mensuptur” bilgisine yer verildi. Prof. Dr. Mehmet Hayri Kırbaşoğlu tarafından okunan duada ise, “İktidara gelirseniz kibirli olmayın güçsüzlere yardım edin unutmayın ki sonsuz iktidar yoktur” ifadeleri dikkati çekti.

Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “DNA testi yaptırırsan ölen teröristin test sonuçlarını görmüş  olursun” sözüne yanıt verirken, “Güzel öneri. Ama bir şartım var. Beraber DNA testi yapacağız. Kimin ne olduğu çıksın ortaya. Ama ona bir ipucu vereyim. Benim kim olduğumu öğrenmek istiyorsan, Konya Akşehir’e gideceksin, Seyyid Mahmûd-ı Hayrânî Türbesi’nde bir Fatiha okuyacaksın. İki; İstanbul Müftülüğü’ne gideceksin, Kuyûd-ı Kadîme Arşivi var, o arşive bakacaksın” demişti.

Yörük çadırlarına gitti

CHP lideri, Büyük Yörük Türkmen Buluşması öncesinde yörük çadırlarını ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti.  “Hoşgeldiniz Cumhurbaşkanım” diye karşılanan Kılıçdaroğlu, programı kapsamında  ayrıca Nasreddin Hoca Türbesi ve Batı Cephesi Karargah Müzesini de ziyaret etti.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir