AK Parti’de seçim stratejisi toplantısı

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Ankara – Seçim tarihinin erkene alınacağının açıklanmasının ardından AK Parti’de seçim çalışmaları hız kazandı. Genel merkezde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılan Seçim Strateji Toplantısı yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantıya AK Parti Genel Başkanvekilleri Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş, Genel Sekreter Fatih Şahin, Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan yavuz, AK Parti Seçim Kampanyası Sorumlusu Ertan Aydın, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Araştırma Geliştirme ve Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Meclis Grup Başkanı İsmet Yılmaz, Meclis Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve SETA Genel Koordinatörü Burhanettin Duran katıldı.

Beyannamede 28 başlık

Toplantıda 2023 Seçim Beyannamesi görüşülürken, “Türkiye Yüzyılı” vurgusunun olduğu metinde hangi alt başlıkların, hedef ve projelerin yer alacağı, beyannamenin hangi tarihte açıklanacağı tartışıldı. 23 başlığın olması beklenen metinde, yeni anayasa, ekonomi, aile ve kadın, gençlik, savunma ve terörle mücadele gibi başlıkların yer alacağı ifade edildi. Seçim stratejisi toplantılarının bundan sonra her salı günü yapılması kararlaştırıldı.

Sandık için en güçlü tarih 14 Mayıs

ANKARA Milliyet  – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muğla’daki konuşmasında, “2023 seçimlerinde iradenize, oyunuza, sandığınıza sıkı sahip çıkmanızı istiyorum. Rahmetli Menderes’in 14 Mayıs 1950’de ‘Yeter Söz Milletindir’ diyerek açtığı yolu 2023’te, ‘Yeter, Söz de Karar da Milletindir!’ diyerek menziline beraber ulaştıracağız” ifadelerini kullanmıştı. Siyasi kulislerde Erdoğan’ın bu sözlerle seçim tarihini 14 Mayıs olarak işaret ettiği şeklinde yorumlanmıştı.

MHP lideri Bahçeli’nin “Mayıs ayı içinde bu işi bitirelim” çıkışı ve bu kararın Meclis tarafından alınması için muhalefete yaptığı çağrı kulisleri yeniden hareketlendirdi. AK Parti kanadında da 7-14 ve 21 Mayıs tarihleri dillendirilirken, en güçlü tarih olarak 14 Mayıs öne çıkıyor. Bu durumda 18 Haziran’da yapılacak seçimler 36 gün öne çekilmiş oluyor. Seçim kararının Meclis tarafından alınması için 360 milletvekilinin oyu gerekiyor. Ancak gözlerin çevrildiği muhalefet, seçim kanunlarında değişiklik yapan yasanın yürürlüğe gireceği 9 Nisan tarihinden sonra yapılacak bir seçime “evet” demeye sıcak bakmıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir