AK Parti: Listelerde yüzde 65 oranında değişikliğe gittik

AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz’un açıklamaları şöyle: Bildiğiniz üzere seçim takvimi işliyor. 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kaldı. Bizler iş ve işlemleri titizlikle yerine getirmeye çalışıyoruz. Aday müracaatlarının alınması, genel başkan yardımcılarımızın başkanlığında vazife icra eden komisyon başkanları ve üst komisyon çalışmaları derken milletvekili aday listelerimizi tamamladık. 81 ilde 600 milletvekilimizi YSK’ya teslim ettik. 

Mevcut milletvekillerimizden 42’si 3 döneme takıldığı için yani aralıksız olarak 3 dönem vekillik yaptığı için, 9 arkadaşımız aralıklı da olsa 3 dönem yaptığı için, 4 arkadaşımız 4 dönem aralıklı da olsa yaptığı için, 10 arkadaşımız aralıklı da olsa 5 dönem yaptığı için listelerde yer almadı. 65 milletvekili arkadaşımız için tüzüğümüzdeki kuralı uygulamış olduk.

YÜZDE 65 DEĞİŞİM

Mevcut milletvekillerimizden 104 arkadaşımız listelerde yer aldı. Milletin değişim beklentisi karşılık buldu. Listelerde yüzde 65 oranında değişikliğe gitmiş olduk.

En genç adayımız 18 yaşındaki Nisa Alptekin İzmir’den aday oldu. En yaşlı adayımız Şamil Aydın 73 yaşında İstanbul 3’üncü bölgeden aday oldu. Engelli kesimden adaylarımız var.

Titizlikle yürüttüğümüz bu çalışmada hazırladığımız bu listesinin partimize, Cumhur İttifakımıza hayırlı olmasını diliyorum.

Cumhur İttifakı ittifak protokolünü 4 parti ile yaptı. MHP, AK Parti, Yeniden Refah Partisi ve BBP ile ittifak protokolü oluştu. Anlaşmaya göre her parti kendi listesini teslim edecekler. Her partinin ortak adayı Cumhurbaşkanı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan olacak. Diğer partiler de bundan sonra verecek. 4 parti kendi listelerini verecek ama ortak bir adayımız var Recep Tayyip Erdoğan.

HÜDA PAR’a gelince. Onlar ayrıca liste vermiyorlar. Her iki genel başkan da bizim listelerimizden aday olmuşlardı. Kaçıncı sıradan nereden olduğu ortaya çıkacak. Her iki genel başkan da İstanbul’dan adayımız olmuştur.

HÜDA PAR’dan genel başkan dahil 4 arkadaşımız listelerde yer almıştır. Demokratik Sol Parti’den de genel başkan dahil 3 arkadaşımız listelerimizde yer almıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir