Ahmet Nur Çebi: Olabilecek en iyi durumdayız

Beşiktaş Kulübü’nün 2023 Yılı 1. Olağan Divan Kurulu Toplantısı dün Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşti. Başkan Ahmet Nur Çebi toplantının son bölümünde kürsüye çıkarak eleştirilere yanıt verirken birçok konuda değerlendirmede bulundu. Çebi şu ifadeleri kullandı:

– Beşiktaş’ın güncel borcu herkes alacağını aldıktan sonra 5 milyar 200 milyon liradır. 6 milyar değildir. Sürekli bu rakam kamuoyuna 6 milyar lira olarak yansıtılıyor, buna cevap vermek zorundayım, bu doğru değil. Beşiktaş’ın bugün ise yönetilemeyen bir borcu yoktur. 

– Pandemi döneminde 4 kupa aldık. Kulübü mali anlamda çok iyi bir şekilde idare ediyoruz. Mali anlamda olabilecek en iyi durumda olduğumuzu beyan ediyorum. Bu söylemin de arkasındayım. Benim geldiğim dönemde kulüp mali olarak yönetilemez durumdaydı. Bunların takdir edilmemesi bizi üzer.

– Amatör şubelerle ilgili daha pozitif bir durum söz konusu. Gereksiz harcamalardan imtina ediyoruz. Çıkan spor yasası, futboldan diğer şubelere 5 kuruş para aktarılmamasına sebep oluyor. Artık bu yük, Beşiktaş camiasının yüküdür. Amatör şubelerimizi hep beraber taşıyacağız.

– Bazı yöneticilerimiz çok genç olduğu için tanımanızı istedim. ‘Başkan yalnız’ yorumları doğru değil. Ben yöneticilerimden çok memnunum, hepsinden Allah razı olsun. Eski yöneticilerin yeniden gelmesi isteniyor ama bu koltukların bırakılıp gidilmesi gerekiyor arkadaşlar.

– Ben diğer kulüp başkanları gibi değilim. Beşiktaşlılık duruşu, ne dersek arkasında dururuz. Alacağımız puanlara göre vaziyet alan bir kulüp olmadık. Biz şerefli ve onurlu bir kulübüz. Doğru yolda olduğumu düşünüyorum.

– Futbol takımı için sezon başında Premier Lig takımı kurdu dediler. Göreve geldikten sonra kenarda koşan hiçbir işe yaramayan oyunculara 30 milyon euro ödeme yaptık. Sezon sonu geçmişten kalan tüm kontratlardan kurtulacağız. Biz 32 yaşındaki oyuncuyla 4-5 senelik sözleşme yapmıyoruz.

“BEŞ PUAN DEĞİL, ADALET”

Başkan Çebi, Hatayspor ve Gaziantep’in deprem nedeniyle ligden çekilmeleri ardından menfaat değil adalet istediklerini söyledi.

Çebi, “Depremden 3 gün sonraydı. TFF, Kulüpler Birliği’nde bir puan sistemi getireceklerini belirterek, 2 öneride bulundu. Birine daha sıcak baktığını hissettim, dolayısıyla bunun Beşiktaş’a zarar vereceğini biliyordum. Bu konuyu ben gündeme getirmedim, bana sorulan soru üzerine cevap verdim. Orada yapılan bir yanlış yok. Fenerbahçelilerin, Galatasaraylıların harekete geçmesi ve Beşiktaş muhaliflerinin trol hesaplarla saldırıya geçmesi, TFF’nin elini rahatlatmıştır. Biz hiçbir zaman 5 puan istemedik, adaletten bahsettik” dedi.

YENİ ÜYELERE MAZBATA

Beşiktaş’ta 25 yıllık kulüp üyeliğini doldurarak, Divan Kurulu üyeliğine hak kazanan toplam 235 kişi mazbatalarını törenle teslim aldı. Başkan Ahmet Nur Çebi toplantının ardından Divan Kurulu’nun yeni üyelerine mazbatalarını vererek tebrik etti.

STADIN ÇATISI YENİLENİYOR

Asbaşkan Serhan Çetinsaya, Vodafone Park’ın eskiyen ve yıpranan çatı brandasını yenileyeceklerini bildirdi.

Çetinsaya, “Çatı brandasını yenilemek için ihaleye çıktık. Fransız bir firmayla teknik anlaşma yaptık. Brandanın yenilenmesiyle 25 yıl böyle bir sorun yaşamayacağımızı düşünüyorum” dedi. Futbol köyü projesiyle ilgili de bilgi veren siyah-beyazlı yönetici, “Bedelsiz olarak Beykoz Paşamandıra köyündeki araziyi kulübümüze kazandırdık. Beşiktaş’a kalıcı bir değer kazandıracağız. Bir çim saha, bir sentetik saha, robotik antrenman alanlarıyla UEFA standartlarında bir köy olacak. Altı ay içinde çalışmalara başlamayı planlıyoruz. 2024 sonunda hazır hale gelmesini istiyoruz” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir