Ağda yanığı acısını bir çırpıda alıyor! Herkesin buzdolabında var, etkisi inanılmaz

İstenmeyen tüylerden kurtulmak için pek çok insan ağda işlemine başvurur. Ancak doğru tekniklerle uygulanmayan ağdalar cilt yanıklarına, tahrişe, kızarıklığa neden olur. Son derece can yakan bu durumu önlemek için çeşitli alternatifler mevcut.

İstenmeyen tüylerden kurtulmak için pek çok insan ağda işlemine başvurur. Ancak doğru tekniklerle uygulanmayan ağdalar cilt yanıklarına, tahrişe, kızarıklığa neden olur. Son derece can yakan bu durumu önlemek için çeşitli alternatifler mevcut.

Aloe vera

Aloe vera, yanık tedavisinde genellikle kullanılan doğal bir üründür. Antiinflamatuvar ve nemlendirici özellikleri ile ciltteki yanıkları rahatlatır ve iyileşme sürecini hızlandırır. Günde 2-3 kez uygulayabilirsiniz.

Bal

Bal içeriğindeki özellikleri sayesinde yanık bölgelerini enfeksiyonlardan korur ve iyileşmeyi hızlandırır. Yanık bölgesine ince bir tabaka halinde bal sürün ve üzerini gazlı bezle kapatın. Günde 2 kez bu işlemi tekrarlayarak daha hızlı bir iyileşme sağlayabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağı, E vitamini ve yağ asitleri açısından zengindir. Bu da onun cildi besleyici ve iyileştirici özelliklere sahip olmasını sağlar. Ağda yanığına birkaç damla damlatıp masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Papatya çayı

Papatya çayı, cildi rahatlatıcı ve antiinflamatuvar özelliklere sahiptir. Yanıklarda cildin yatışmasına yardımcı olabilir. Soğuyan çaya temiz bir bez veya pamuk batırın ve yanık bölgesine kompres yapın. Günde 2-3 kez bu işlemi tekrarlayabilirsiniz.

Lavanta yağı

Lavanta yağı, yanık tedavisinde etkili olan antiseptik ve ağrı kesici özelliklere sahiptir. Küçük yanıkların iyileşmesine yardımcı olur. Yanık bölgesine birkaç damla lavanta yağı damlatın. Doğal yağlar yanma hissini büyük ölçüde hafifletecektir.

Kabartma tozu

Kabartma tozu ve su karışımı, cildi yatıştırmaya ve acıyı hafifletmeye yardımcı olabilir. Bir çay kaşığı kabartma tozunu su ile karıştırarak macun kıvamına getirin. Bu karışımı yanık bölgesine sürün ve 10-15 dakika beklettikten sonra su ile yıkayın. Günde bir kez uygulayabilirsiniz.

Ağdadan sonra oluşan yanık küçükse ev içerisinde doğal tedavileri uygulamada sıkıntı olmayacaktır. Ancak yanık büyük ve ağrılıysa doktora göstermekte fayda var. Ağda yanığı için antibakteriyel merhemleri tercih edebilirsiniz. Yanıklar hassas bir cilt sorunudur ve dikkatli bir bakım gerektirir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir