Adım adım yastık altı altın sistemi

Yastık altı altın daha değerleniyor. Hem vatandaşa kazandırıyor, hem de ekonomiye. Peki, yastık altı altın için süreç nasıl olacak? Kuyumcuya gidildiğinde vatandaşı hangi aşamalar bekliyor?

YASTIK ALTI ALTIN İÇİN SÜREÇ NASIL OLACAK?

Konu hakkında CNN TÜRK’ün sorularını yanıtlayan şirket CEO’su Ayşen Esen, “İlk geldiğiniz andan itibaren önce sizin kontrolünüz yapılıyor. Siz doğru kişi misiniz? Sonra TC kimlik numaranız girilip bankadan kontrol ediliyor. Bankada hesabınız var mı, doğru bağlantı gerçekleşmiş mi? Teyit edildikten sonra sistem başlıyor. Önce kuyumcu tarafından altınlar kamera altında kontrol ediliyor. Ayarlarına bakılıyor ve yapılan tüm işlemleri altın sahibi de ekrandan izleyebiliyor. İşlemlerin ardından sistem size bir SMS atıyor şu kadar adet bilezik, altın vs. onaylıyor musunuz siz yine OTP şifrenizle onaylıyorsunuz. Onay verildikten sonra ise artık altınlarınız bankada sisteme dahil ediliyor. Bankadan da ayrı olarak yatırılan miktar mesaj olarak bilgilendiriliyor. Sonrasında ise kuyumcu ve müşterinin imzaladığı belge ile süreç sona eriyor. Tüm işlemler gerçekleştiğinde altınlar mühürlü poşete konuluyor” dedi.

GERİ ALMAK İSTEDİĞİNİZDE DE…

Altınını geri almak isteyenler için yapılması gerekenleri de anlatan Ayşen Esen, “Anlattığım mekanizmanın tam tersi çalışıyor. Bankaya gidiyorsunuz ve İster tamamını isterse içerisinden x gram kadar altınınızı çekmek istediğinizi belirtiyorsunuz. Size OTP şifresi gönderiyorlar. Siz o şifreyle 3 iş günü içerisinde herhangi bir Altın Değerleme Noktası’na (ADN) altınınızı teslim alıyorsunuz” diye konuştu. 

Bu yöntemle herkes kilo verir!

Bu yöntemle herkes kilo verir!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir