Adana’daki helikopterin enkazı çıkarıldı


İHA

Geçtiğimiz Cuma günü Adana’nın Kozan ilçesi orman yangınlarına teslim oldu.

Yangını söndürme çalışmalarına katılan Rus menşeili Mi-8 tipi yangın söndürme helikopteri, Gökdere Barajı’ndan su aldığı sırada bilinmeyen bir sebeple baraja düştü.

Helikopterin içindeki 5 kişilik mürettebat yüzerek kurtulmayı başarsa da helikopterin enkazı dibe gömüldü.

Kazanın ardından Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ve Adana Jandarma Sualtı Arama ve Kurtarma (SAK) ekipleri 38 metreye batan enkazı kurtarmak için çalışma başlattı.

MÜRETTEBAT ÇALIŞMALARI İZLEDİ

20 kişilik JÖAK ve SAK ekiplerinin sualtı çalışması 5 gün sürdü.

Ekipler, kurtarma çalışmasında çok detaylı planlamalarla ilerledi.

8 saat süren helikopteri Gökdere Barajı’ndan çıkarma çalışmasında kazada uçaktan sağ kurtulan 3’ü Rus 5 kişilik mürettebat da jandarma ekiplerinin çalışmalarını yerinde takip etti.

EKİPLERİN BAŞARILI OPERASYONU

SUDAN ÇIKARTILDI

Barajdan yüzdürülerek getirilen “Mi 8” tipi yangın söndürme helikopteri vince bağlanarak saatler süren çalışma ile başarıyla karaya çıkarıldı.

JAK ve SA Ters bir şekilde baraj göletlinden çıkarılan helikopter milim milim karaya alındı. Vinç ile karaya alınan helikopter yedek yakıt depoları sudan çıkması ile birlikte karaya döküldü. Helikopter çıkarıldığı esnada geniş güvenlik önemi alındı.

Ters bir şekilde sudan çıkarılan helikopterin pervanelerinin kırıldığı ve gövdesinin hasar aldığı görülürken vinçle yukarı çekilen helikopter bölgeye gelen ikinci vinç ile ters çevrildi.

HELİKOPTER ANKARA VE RUSYA’YA GİDECEK

Helikopter enkazının Rus mürettebatın ve şirketin kontrolünde parçalara ayrılacağı ve inceleme için önce Ankara’ya, ardından Rusya’ya gönderileceği öğrenildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir