Adalet Bakanı Tunç’tan CNN Türk’te önemli açıklamalar

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un açıklamaları şu şekilde: “Dün Şanlıurfa’daydık. Her hafta bir ilimizi ziyaret etmeye çalışıyoruz. Adalet Sarayı’nın temelini attık. Önceki dönem Adalet Bakanımız Bekir Bey oranın milletvekili, diğer hükümet yatırımlarıyla ilgili sayın valimiz, kamu yöneticilerimizle toplantı gerçekleştirdik. Halkımızla sohbet ettik. Buradan Ahlat’a gideceğiz. Önemli bir etkinlik var. Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümü büyük bir coşku ile kutlanıyor. 

Son oturumda gerçekleşen olaylar hepimizi üzdü. Bu tür manzaraların olmaması lazım. TBMM milli iradenin kalbi, gazi Meclis’imiz, Kurtuluş Savaşı’nı yöneten Meclis, 15 Temmuz’da dünyaya demokrasi mücadelesi veren bir Meclis. TBMM’nin saygınlığına gölge düşüren olaylara fırsat vermememiz lazım.

‘GEÇMİŞTE DE OLDU’ 

Konuşurken herkes özgürce milletvekillerimiz ifadelerini sarf edebilir. Hakaret içeren, kaba ve yaralayıcı sözler Meclis’teki maalesef bu tür karışıklıklara neden olabiliyor. Geçmişte de oldu, bu sadece bu dönemin problemi değil. 90’lı yıllarda bir milletvekilinin kavga sırasında vefat ettiğini biliyoruz. 

‘MİLLETİMİZİN BİZDEN BEKLEDİĞİ KANUNLARIN GERÇEKLEŞMESİ’

Milletimizin bizlerden beklediği kanunların gerçekleşmesi ile ilgili olarak yapıcı tutum sergilemeye yönelik gayretlerin olduğunu biliyorum. 

‘CEZAİ MÜEYYİDE GEREKTİRECEK BİR HUSUS’ 

Milletvekillerine sizler terörist derseniz bu bir hakaret, iç tüzüğe göre cezai müeyyide gerektirecek bir husus. Karşısındaki insan ona terörist dediğinde, ifade özgürlüğünü aşacak şekilde konuştuğunda bu tür olaylara sebebiyet verilebiliyor. 

Bizim parlamentomuz Gazi Meclis’imiz, tüm milletvekilleri kendilerini sorumlu hissetmesi gerekir. Ben 16 yıl milletvekilliği süresi içerisinde bu tür manzaralar oldu, üzücü kavgalar oldu, sonunda yine kulislerde milletvekillerimiz değişik siyasi partilerden aynı sohbetlerine devam ettiler. 

‘BU TÜR OLAYLARA SEBEBİYET VERMEK İÇİN KÜRSÜYE ÇIKANLAR VAR’ 

Bu tür olayların tekrarlanmaması lazım. Kürsüdeki konuşmacıların bu tür olaylara sebebiyet vermek için çıkanlar var. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir