Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar, Kapıçam Mezarlığı’na defnediliyor. Şimdiye kadar yaklaşık 5 bin kişinin defnedildiği mezarlıkta görevliler, iş makineleri yardımıyla mezarları numaralandırıyor. Görevliler, vefat edenlerin kayıtlarını, parmak izlerini ve DNA örneklerini alıyor. Kadınlar, mezar başlarına tülbent bağlanarak defnediliyor. Yakınlarını kaybedenler de kabir başlarında dua ediyor. Kapıçam Mezarlığı’na gelen acılı vatandaşlardan öğretmen Erkan Yılmaz, depremde bir yıllık evli olan oğlu Mustafa Can Yılmaz ile gelini Kübra Yılmaz’ı kaybetti.
‘Para pul geçmiyor’
Geliniyle oğlunun cenazelerini toprağa veren Erkan öğretmen, kabirlerinin başında dua okudu. Erkan Yılmaz, “Oğlum ve gelinim için buradayım. 26 yaşında makine mühendisi bir oğlum vardı. Allah rahmet eylesin. Depremde enkaz altında kaldılar. Gelinimle beraber vefat ettiler. Yavruma ulaşıncaya kadar 15 kişiyi çıkarttık. Şimdi sadece dua edebiliyoruz. Cansız bedenlerini 3 günde çıkarabildik. Allah kimseye bu acıları yaşatmasın. En büyük acı, evlatlarını kaybetmek. Tüm Türkiye’den dua etmesini istiyoruz” dedi. Erkan öğretmen, “Bizim ev de ağır hasarlı. Şimdi başka bir yerde kalmaya çalışıyoruz. Allah devletimize zeval vermesin. Her türlü seferberlik var. Ne para ne pul geçiyor. Şu anda dua geçiyor” diye konuştu.
Son kıyafetleri mezar taşlarında
6 Şubat’ta meydana gelen ve 10 ili çok ağır şekilde etkileyen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde hayatlarını kaybedenler, mümkün olan koşullarda toprağa veriliyor.
Depremin ağır hasar verdiği illerimizden Malatya’daki şehir mezarlığında, kepçeler tarafından kazılıp numaralanan mezarlara dualar eşliğinde defin yapılıyor. Mezar taşlarına ise oraya defnedilen vatandaşlarımızın hayattayken son giydikleri giysiler asılıyor. Görenleri ağlatan mezar taşlarına asılan giysiler arasında gelinlik ve çocuk montu da bulunuyor.