Açık tenliler risk altında! Bronzlaşırken sağlığınızdan olmayın

Bu kabarcıklar, cildin en üst iki katmanını yakan güneşin ultraviyole (UV) ışınlarına çok fazla maruz kalmanın ardından gelişirler.

Yeterli güneş kremi veya koruyucu kıyafet giymeden dışarıda vakit geçirirseniz güneş yanığı olma olasılığınız daha yüksektir.

Genellikle ağrılı ve kaşıntılıdır ve açıldığında sıvı sızdırabilir. Şiddetine bağlı olarak, çoğu güneş kabarcığı evde tedavi edilebilir ve birkaç hafta içinde iyileşebilir. Ancak, güneş kabarcıkları enfekte olabilir ve tıbbi tedavi gerektirebilir.

Çok açık ten renginiz varsa ikinci derece güneş yanığı ve güneş kabarcıkları geçirme riskiniz daha yüksektir. Açık ten rengine sahip kişiler sadece 15 dakikada güneş yanığı olabilir.

Bu cilt tipleri, cildi UV ışınlarından korumak için koyu ten renklerine göre önemli ölçüde daha az melanine sahiptir. Ancak, daha koyu ten rengine sahip kişiler de güneş yanığına bağlı kabarcıkları geçirebilir.

Genellikle güneş kabarcıkları, evde bakımla tedavi edilerek ağrı hafifletilebilir ve iyileşme hızlanabilir. Cildinizi rahatlatmak için 15 dakikalık serin bir duş veya banyo yapın.

Ayrıca güneş yanıklarınıza soğuk suya batırılmış temiz bezler de uygulayabilirsiniz. Enfeksiyonu önlemeye yardımcı olmak için kabarcıkların üzerine kuru “yapışmaz” bandajlar yerleştirin. Bandajları günde iki kez değiştirin.

Cildinizi korumak ve nefes almasını sağlamak için bol, pamuklu giysiler giyin. Cildiniz iyileşirken güneşte vakit geçirmekten kaçının.

Kabarcıklara vazelin, mayonez, tereyağı, yumurta akı, lavanta yağı veya diş macunu ile yapılan ev yapımı tedavileri kullanmaktan kaçının. Bunlar cildi tahriş edebilir veya enfeksiyona yol açabilir. Cildi yatıştırmak için kabarcıklı olmayan güneş yanıklarında hafif bir nemlendirici kullanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir