ABD’den istenen evrak yüzünden dava ertelendi

ELİF ALTIN İstanbul – Mahkeme Sezgin Baran Korkmaz’ın tutuklu olarak yargılandığı ABD’deki dava dosyasında savunma ve delillerin tespiti için adli makamlara yazılan adli istinabenin sonucunun beklenmesine karar verdi. Mahkeme, duruşmayı 18 Ocak 2024 tarihine erteledi.

7.5 yıla kadar hapis

SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın arasında bulunduğu 10 kişi hakkında, ABD’den haksız kazançla elde edilen “mal varlığı değerini aklama” suçundan görülen davanın görülmesine devam edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, hakkında yakalama kararı bulunan sanıklar Sezgin Baran Korkmaz’ın “suçun konusunu oluşturan mal varlığı değerini, bu özelliğini bilerek satın almak, kabul etmek, bulundurmak veya kullanmak” suçundan 3 yıldan 7 yıl 6 aya kadar hapsi isteniyor. Diğer sanıkların ise çeşitli oranlarda hapis cezası isteniyor.

İstanbul 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme, bir kısım sanıkların ve şirket avukatlarının mal varlıklarına konulan tedbir kararlarının kaldırılması talebini ve adli kontrol kararlarının kaldırılması taleplerini reddetti. Mahkeme, yargılamanın sanıklar Jacop Ortell Kıngston, Leon Termendzhyan ve Sezgin Baran Korkmaz hakkında adli istinabe talimatının gidiş geliş süresi ve evrakların tercümesini de dikkate alarak duruşmanın 18 Ocak 2024 tarihine bırakılmasına karar verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir