‘ABD ile ticaretimiz 32 milyar doları geçti’

DHA – 14 ve 28 Mayıs’ta gerçekleşen seçimlere yurt dışından yoğun katılım gösterildiğini ifade eden Erdoğan, “Milletimiz hem iradesine hem de geleceğine sahip çıkmıştır” dedi. Erdoğan, şunları söyledi:

İSLAM DÜŞMANLIĞI VE IRKÇILIK: İslam düşmanlığı ve ırkçılık için saflarımızı çok geniş tutmalıyız. Bu akımın dünyada yayıldığını görüyoruz. Bugün, çoğunlukla Müslümanları hedef alan saldırıların, yarın kökeni, dili, kültürü, inancı farklı gruplara yönelmesi kuvvetle muhtemeldir. Türk-Amerikan ilişkilerini zehirlemek için hareket eden çıkar grupları var. Hakikatleri anlatarak, Türkiye’yi temsil ederek bunlara set çekeceğiz. Konunun uluslararası toplumun gündeminde tutulması için çalışmalarımızı ciddiyetle yürütüyoruz.

DÜNYA MARKASIYIZ: Sahada ve masada güçlü, yapıcı, aktif ve dengeli bir dış politika izliyoruz. Bölgesel ve küresel krizlerde üstlendiğimiz kritik rollerle, arabuluculuk alanındaki dünya markası konumumuzu pekiştirdik. Rusya-Ukrayna savaşındaki tutumumuz tüm dünyanın takdirini topladı.

İŞ BİRLİĞİNİ İLERLETECEĞİZ: Türkiye ve Amerika arasındaki münasebetler günden güne gelişiyor. Başkan Biden’la, dostluk ve iş birliğimizin güçlendirilmesi konusunda mutabık kaldık. Amerika ile ticaret hacmimiz geçen sene 32 milyar doları aşarak rekor bir düzeye ulaştı. Önümüzdeki dönem iş birliğimizi daha da ilerleteceğiz. Devletler arası ilişkilerde görüş ayrılıkları normaldir. Ancak ortak paydaların daha fazla olduğunu, çok sayıda fırsat penceresi olduğunu biliyoruz. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir