iPhone 16 için 17 saat kuyruk

Apple’ın 9 Eylül’de lansmanını yaptığı iPhone 16 modeli dün dünya genelinde Türkiye dahil 58 ülkede satışa sunuldu. Yapay zeka donanımlı yeni iPhone almak isteyen teknoloji tutkunları Apple satış noktalarının önünde uzun kuyruklar oluşturdu. iPhone’un 16 serisi dün İstanbul’un Kadıköy ve Üsküdar ilçelerinde dün sabah saat 07.00 itibarıyla satışa sunulurken 120 bin TL’ye kadar ulaşan fiyatına rağmen yoğun ilgi gördü. Gece saatlerinde başka ilçelerden, hatta şehirlerden gelen vatandaşlar, mağazaların önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Yeni seri satışa sunulmadan 24 saat öncesinde dahi vatandaşlar yeni model iPhone alabilmek için mağazalara akın etti. Sabah saatlerinde mağazalar açıldığında, günler öncesinden ön siparişte bulunan tüketiciler telefonlarını satın alabildi. Serinin en ucuz modelinin fiyatı 64 bin 999 TL’den satılırken en fazla özelliğe sahip modelinin fiyatı ise 119 bin 999 TL’den satışa sunuldu.

Yeni çıkan modele bir an önce sahip olmak istediğini belirten Ali Zaman, “16 Pro Max çıktı, bugün 20 Eylül onu almaya geldik. 179’uncu sıradayım, yapay zeka özelliğiyle tanışmaya geldik. Her sene 20 Eylül, 23 Eylül, 24 Eylül’de aynı bu sırayı yaşıyoruz. Ben Zeytinburnu’nda oturuyorum, Zeytinburnu’ndan buraya gece saat 23.30’dan beri sıradayım burada” diye konuştu.

17 saat mağazanın açılışını beklediğini söyleyen Oktay Özkaya da, “Dün geceden beri sıradayız. Yaklaşık 17 saat mağazanın açılışını bekledik. En pahalı iPhone satılan ülkelerden biriyiz. Ön talep oluşturmadan ürünü alamıyorsunuz. Aynı zamanda limit var, istediğiniz kadar telefon alamıyorsunuz” dedi. Hayri Ak  ise, “Tek bir tuş değiştirerek yeni model tanıttılar. Fakat yine rağbet gördü” diye konuştu.

İhracat yasağına rağmen Rusya’da da satışta

Apple’ın ihracat yasağı olmasına rağmen Rusya’da yeni iPhone 16’nın ön satışı dün başladı. Rusya’nın önde gelen elektronik perakendecisi M.Video-Eldorado ve mobil şebeke operatörü MTS, iPhone 16’yı Rusya’da ilk tanıtanlar oldu. M.Video, telefon teslimatlarının önümüzdeki haftadan itibaren başlayacağını söyledi. MTS ise mağaza satışların çok yakında başlamasını beklediğini söyledi. Ruslar iPhone 16 için ABD’li tüketicilerden birkaç yüz dolar daha fazla ödemek zorunda kalacak. M.Video, fiyatların 128GB iPhone 16 için 112,999 rubleden (bin 225 dolar) başlayacağını ve ABD fiyatı olan 799 dolardan 400 dolar daha pahalı olduğunu söyledi. 1TB iPhone Pro Max, ABD’deki 1.599 dolarlık fiyatına kıyasla Rusya’da 249 bin 999 rubleye (2 bin 710 dolar) ön siparişe sunuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir