Erdoğan: Huzurumuzdan taviz vermeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen ‘Jandarma ve Emniyet Teşkilatlarına 7204 Yeni Aracın Hizmete Alım Töreni’ne katıldı. Erdoğan törende yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

TÜRKİYE YÜZYILI’NIN TAŞIYICI KOLONLARINDAN BİRİ GÜVENLİK: Eğitimden sağlığa, turizmden tarıma, savunma sanayinden enerjiye ve ulaşıma varıncaya kadar ülkemizi büyük yatırımlarla donatırken Türkiye Yüzyılı’nın taşıyıcı kolonlarından birini güvenlik olarak gördük. Değişen güvenlik tehditleri karşısında teknik kapasitelerimizi arttırdık.

KENDİNİ DOKUNULMAZ GÖREN ALÇAKLARIN TEPESİNE BİNDİK: Terör örgütlerine sınırlarımız içinde ve dışında nefes alacakları hiçbir alan bırakmadık. Burada sadece şu rakamı vermek isterim; 2024 yılı içerisinde PKK’sından FETÖ’süne, DHKP/C’sinden DEAŞ’ına, eli kanlı canilere karşı 35 bin 500 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda 825 terörist etkisiz hale getirildi, 70 terör eylemi güvenlik güçlerimiz tarafından engellendi. Hemen her gün üst düzey bir teröristin imha haberini alıyoruz.

LÜBNAN’DAKİ SALDIRI MİLLİ TEKNOLOJİNİN ÖNEMİNİ GÖSTERDİ: Operasyonların neredeyse tamamını kendi silahlarımızla yerli ve milli teknolojimizle gerçekleştiriyoruz. Lübnan’a karşı düzenlenen siber terör saldırılarıyla bunun ne kadar hayati önemde olduğunu bir kez daha gördük. Hem yerli, milli yazılım geliştirme projelerimizin hem milli teknoloji hamlemizin hem de elektronik harp sistemlerine yaptığımız yatırımların kıymeti böylece anlaşılmış oldu. Savunma sanayinde tam bağımsız Türkiye hedefimize ulaşana kadar çalışmalarımızı devam ettireceğiz.

DEVLETİN KADİFE ELDİVEN İÇİNDEKİ ÇELİK YUMRUĞU: Türkiye’nin huzurundan en ufak bir taviz veremeyiz: Bir konunun özellikle bilinmesini istiyorum. Milletimizin huzurunu kaçıran, kamu düzenini bozan, yaptığının yanına kar kalacağını zanneden herkes devletimizin kadife eldiveni içindeki çelikten yumruğuyla karşı karşıya olacaktır. Türkiye’nin huzurundan en ufak bir taviz veremeyiz.

VADEDİLMİŞ TOPRAK HAYALİ KURANLAR RAHATSIZLAR: Attığımız her adım, yaptığımız her hamle, hayata geçirdiğimiz her proje bu bölgeye dair planları olanları rahatsız etmektedir. Bölgemizi lime lime etmek isteyenler bizden rahatsız oluyorlar. Vadedilmiş topraklar hayali kuranlar, bizden rahatsız oluyorlar. Nasıl atalarımız bu toprakları canlarını feda ederek vatan eylediyseler biz de burayı vatanımız olarak korumak için daima mücadele edeceğiz.

El sallayarak uğurladı

Törende, İstanbul İl Müftüsü Safi Arpaguş, 7 bin 204 yeni aracın hizmete alımı dolayısıyla dua etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet, tahsis edilen araçların geçişini seyretti. Erdoğan, geçiş yapan araçları el sallayarak, uğurladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir