Banyodaki giderin üzerine koyun, ne koku kalıyor ne kireç! 15 dakikada gelen ferahlık

Genellikle ev temizliği yaparken etrafı köşe bucak temizlesek de bazı alanları pas geçiyoruz. Banyo gideri de onlardan biri. Banyo giderinin bakımsızlık nedeniyle kirlenmesi, ev içerisinde kötü kokular olmasına neden olabilir. Bu rahatsız edici koku, evin tamamına yayılarak herkesi rahatsız eder. Peki, banyo giderindeki bu problemden nasıl kurtulacağız? İşte yöntemleri.

Banyodaki giderlerin üzerine dökülen maddeler kötü kokuların ortadan kalkmasını sağlayabilir. Banyo giderlerini düzenli olarak temizlemek, hijyenik bir ortam sağlayabilir. Ev temizliği yaparken giderlere özellikle dikkat etmelisiniz. Bu alanlar düzenli temizlenmediğinde yayılan koku nedeniyle bakterilere neden olur.

Kullanılan kimyasal temizleyiciler veya doğal yöntemlerle gider arındırılır ve kötü kokulardan uzaklaştırılır. Bu noktada, banyo giderinin üzerine koyacağını suyla kötü koku problemini ortadan kaldırabilirsiniz. Bir poşete su doldurarak giderlerin üzerine yerleştirmek kokuyu yok eder.

Giderin içinden dayanılmaz kötü kokular geliyorsa çamaşır suyu dökmeyi deneyin. Çamaşır suyu, bakterilerle ve kötü kokularla savaşarak giderdeki kokuları giderir. Yaklaşık bir bardak çamaşır suyu döküp 15 dakika bekletin. Ardından sıcak suyu dökebilirsiniz. Ayrıca farklı temizleyiciler kullanarak kiri ve kokuyu yok edebilirsiniz. Ürünlerin ardından bol suyla durulamayı unutmayın.

Yayılan kokuyu önlemek için lavanta ve nane yağı kullanabilirsiniz. Giderin içine birkaç damla eklemek yeterli olacaktır. Ancak tamamen temizledikten sonra yağ eklemeniz daha işlevli olacaktır. Özellikle lavanta veya nane yağı, kötü kokuları maskeler.

Temizlik için kimyasal ürün kullanmak istemeyenler, karbonat ve sirkenin doğal gücünden faydalanabilir. İlk olarak kabartma tozunu giderin içine dökün, ardından beyaz sirkeyi ekleyin. Bu karışım, organik madde kalıntılarının tümünü temizleyecek. Giderde 15-20 dakika beklettikten sonra sıcak suyla durulayın.

Limon suyu ve tuz da en az karbonat ve sirke kadar etkili bir çözümdür. Evinizde değerlendireceğiniz limonlar varsa yöntemi deneyebilirsiniz. Öncelikle giderin üzerine yarım su bardağı tuz dökün. Ardından 1 su bardağı limon suyunu tuzun üzerine dökün. Limon suyu, giderdeki kötü kokuları bastırırken tuz da kokuya neden olan kalıntıları temizler. 30 dakika beklettikten sonra durulayabilirsiniz.

Kötü kokuları önlemek ve giderde birikinti oluşumunu azaltmak için uygun bir gider kapağı veya süzgeç kullanın. Bu kapaklar, kir ve atıkların giderden geçmesini engeller ve koku oluşumunu azaltır. Ayrıca, gider kapağını düzenli olarak temizlemeyi unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir