Makinede yıkanırken kaybolan çoraplar nereye gidiyor? Hepsi aynı yere düşüyormuş

Çamaşır makinesi birçok kişiyi eşya temizleme derdinden kurtaran, kullanışlı ev eşyalarından biridir. Bazı zamanlarda makineye çift olarak attığınız çorapların, tek çıktığını fark ettiniz mi? Kayıp eşyalara ne olduğunu merak ediyorsanız, işte cevabı.

Çamaşır makinesine atılan eşyaların gizemli bir şekilde ortadan kaybolduğuna inanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Çamaşır makinesinin önünde duran kapak, daha önce dikkatinizi çekti mi? Bu alan aslında bir tuzak. Özellikle kayıp eşyalarınızı bulabileceğiniz yer.

Çoraplar, düğmeler ve bozuk paralar gibi makineye atılan küçük eşyaların depolandığı bir alan mevcut. Yıkama sırasında ortadan kaybolan küçük eşyalara bu bölmeden ulaşabilirsiniz. Bu gider tuzağı, ana gidere ulaşmadan önce küçük parçaları yakalayabilir.

Makinenin kurmuş olduğu bu tuzak, aslında büyük gider problemlerinin yaşanmasını önleyen önemli bir düzenek. Makinenin paneli bir gider problemi olduğunun sinyalini veriyorsa, muhtemelen gider tuzağına bakmanız gerekecek. Kıyafetleriniz arasında eksik parçalar olduğunu fark ediyorsanız bu alanı kontrol edin.

Gider bölmesine erişebilmek için makinenizin kullanma kılavuzundan faydalanabilirsiniz. Her makine modelinin kayıp eşya kısmı farklı bir yerde olabilir. Aynı alanlara konumlandırılma oranı da yüksektir. Peki, küçük eşyalarımızı bu giderden nasıl alabiliriz?

Giderdeki eşyaları toplamak için bir havlu ve gidere erişirken sızan suyu önleyebilmek için bir kovaya ihtiyacınız var. Gider kapakları için ekstra güç gerekebilir. Kullandığınız makinenin kılavuzuna baktıktan sonra düz uçlu bir tornavidaya da ihtiyaç duyabilirsiniz. Böylece kapağı açıp kayıp eşyalarınıza erişebilirsiniz.

Çamaşır makinesi kullanırken bu tür gider problemlerine yol açılmaması için attığınız eşyalar konusunda daha dikkatli olmalısınız. Özellikle küçük nesneler olup olmadığını kontrol edin. Bu durum bambaşka tıkanma problemlerine yol açabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir