Türk kahvesini böyle kullanın! Kötü kokuyu silip atıyor, cildi parlatıyor

Neredeyse her evde pişirilen Türk kahvesinin faydaları saymakla bitmiyor. Ancak kahvenin yanında telvesinin de birçok sorunun çözümü olduğunu pek çok kişi bilmiyor. Genelde kullanılmadan dökülen kahve telvesi aklınıza gelmeyecek birçok derdin de devası.

BİTKİLERİ CANLANDIRIR

Herkesin evinde mutlaka asitli topraklarda yaşamayı seven bir kamelya, sardunya, açelya gibi çiçeklerden biri bulunuyordur. Kahve telvesinin bu çiçeklerin toprağına eklenmesiyle, sinekler ve böcekler çiçeklerinizden uzak duracak. Telve çiçeğinizin hem toprağını besleyecek hem de ona zarar veren canlıları uzaklaştıracak.

YANMIŞ YEMEK KALINTILARINI SÖKER

Yemek yanıkları tencerelere yapışır ve telle bile çıkarması son derece zor olabilir. Ancak süngerin yüzeyine sürdüğünüz biraz kahve telvesi bu yanıkları söküp atabilir. Kahve telvesinin ardından deterjanla da üzerinden geçtikten sonra tencerenizin ne kadar temiz olduğunu göreceksiniz.

ÇÖP KOKUSUNU ENGELLER

Mutfaklarda bulunan çöplerin kokusu bazen katlanılması zor olabilir. Çöp kovasının altına bir miktar kahve telvesi dökerseniz kötü kokuyu emecek ve yayılmasını da önleyecektir.

TIKANMIŞ LAVABOLARI AÇAR

Tıkalı lavabolar için kimyasallara maruz kalmanıza hiç gerek yok. Kaynamış suyun içerisine kahve telvesi ve biraz karbonat döküp, tıkalı lavaboların nasıl açıldığını izleyin.

BUZDOLABINIZIN KOKUSUNU GÜZELLEŞTİRİR

Bazen buzdolabından kaynaklanan ekşi koku yemeklerin üzerine siner ve bunu engellemek elinizde olmaz. Ancak bu sorunun çözümü de kahve telvesinde saklı. Telveyi güneşte kuruttuktan sonra buzdolabınızın uygun bir köşesine yerleştirdiğinizde, kötü kokuyu emecek ve yayılmasına engel olacaktır.

CİLDE İYİ GELİR

Peeling etkisi oluşturan kahve telvesi, bu sayede kan akışını hızlandırarak cilde iyi gelir. Siyah nokta oluşumunu engeller pürüzsüz bir cilde kavuşmanıza yardımcı olur. Telveyi ılık su ile sulandırıp nazik hareketlerle yüzünüze uyguladıktan sonra 10 dakika bekletip durulayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir