Eski yastıkları çöpe atmayın! Kullanım alanı tahmin ettiğimizden daha çok: ‘Kompostlayın’

Eski veya fazla yastıkları çöpe atmak yerine kullanabileceğiniz farklı alanlar var. Ev içerisinde bulundurmak istemiyorsanız geri dönüşüm hizmeti veren alanları arayabilirsiniz. Ancak eski yastıklar kompost yapımından, evcil hayvanlar için kullanılacak eşyalara kadar fazla alanda kullanılabiliyor.

Kullandığınız yastıkların dolgusu bitki bazlı köpüklerden yapılmışsa veya organik pamuk gibi doğal elyaf içeriyorsa yastıklarınızı kompostlayabilirsiniz. İşlemlere başlamadan önce yastık malzemelerini araştırmakta fayda var. Kalan yastıkları çöpe atmak yerine çeşitli alanlara bağışta bulunabilirsiniz.

Evcil hayvanınız varsa eski yastıklarınızdan harika bir oyun evi oluşturabilirsiniz. Yastık, evcil hayvanınızın aşina olduğu kokuya sahip olduğu için yabancılık çekmeyecektir. Ayrıca yasıtkları akıllıca kullanmak istiyorsanız hava akımını önlemek için düzenleyebilirsiniz.

Yastıklarınızı saklayacak alanınız varsa, işinize yarayacağı zamana kadar bekletebilirsiniz. Kırılacak bir eşyayı kargolamanız gerektiğinde paketleme işlemi için etkili olacaktır. Ancak yeriniz kısıtlıysa, yastıkları vakumlu bir torbaya koyup saklayabilirsiniz. Hiç yer kaplamayacaktır.

Yastık kılıflarını değiştirerek veya yeni kılıflar dikerek fazla yastıkları dekoratif amaçla kanepe, koltuk ve yatak üzerine koyabilirsiniz. Renkli ve desenli kılıflar, dekorasyona canlılık katacaktır. Bunun yanı sıra büyük yastıkları yatak başlığı olarak kullanabilirsiniz. Yatak başına birkaç yastık yerleştirerek yatakta daha rahat bir alan oluşturabilirsiniz.

Çocukların oyun alanlarında yastıkları kullanarak güvenli ve rahat bir ortam oluşturabilirsiniz. Yastıklarla bir kale yapabilir veya küçük bir oyun alanı yaratabilirsiniz. Rahat bir okuma köşesi oluşturmak da iyi bir fikir olabilir. Sonbahar mevsimine geçiş dönemi için yağmuru izleyebileceğiniz tatlı bir alan oluşturulabilir.

Yastıkları balkon veya teras mobilyalarında kullanabilirsiniz. Dış mekân kılıflarıyla kaplayarak, dış etkenlere dayanıklı hale getirebilirsiniz. Bahçede veya piknikte kullanmak üzere, büyük yastıkları oturma minderi olarak değerlendirebilirsiniz.

Fazla yastıkları saklamak için nevresim takımlarının, giysilerin bulunduğu alanlarda saklama torbaları kullanabilirsiniz. Oturma odasında veya çocuk odasında, TV izlemek veya oyun oynamak için rahat bir köşe oluşturabilirsiniz. Büyük yastıklar, sırt desteği sağlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir