Çekirdeğinin faydası saymakla bitmiyor! Jel yapıp sürün, 5 günde çatlak tedavisi

Ayva çekirdeği jeli, isminden anlaşılacağı üzere ayva meyvesinin çekirdeklerinden yapılıyor. Son zamanlarda popüler olan bu jel, doğal malzemelerden hazırlanıyor. Cilt ve saç için kullanılan ayva çekirdeği jeli, özellikle cilt çatlaklarının tedavisinde tercih ediliyor.

AYVA ÇEKİRDEĞİ JELİ İÇİN GEREKENLER

2-3 adet ayvanın çekirdekleri, 1 bardak temiz su (tercihen gül suyu da kullanılabilir).

JEL NASIL YAPILIR?

Ayvaları ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerine zarar vermeden çıkarın. Cam bir kabın içerisine temiz suyu koyun ve üzerine ayva çekirdeklerini ekleyerek, kabın üzerini kapatın. Ayva çekirdekleri 24 ila 48 saat boyunca bu şekilde bekletin. Jelimsi kıvam için, ara sıra karıştırmayı unutmamalısınız. Sürenin sonunda ayva çekirdeklerinin jelimsi bir kıvama gelecek.

AYVA ÇEKİRDEĞİ JELİ NE İŞE YARAR?

Cilt lekelerinin giderilmesine yardımcı olan ayva çekirdeği jeli, cilt üzerindeki çatlakları azaltır. Cilde parlak ve sağlıklı bir görünüm kazandırmaya yardımcı olur ve siyah noktaları azaltır. Saç dökülmelerini de en aza indirerek, saça parlaklık verir.

AYVA ÇEKİRDEĞİ JELİ NASIL KULLANILIR?

Ayva çekirdeği jelini, parmak uçlarınızla veya makyaj pamuğu yardımıyla, temiz cildinize uygulayabilirsiniz. Dudak ve göz çevresine sürmemeye özen göstermelisiniz. 15 dakika yüzünüzde beklettikten sonra, ılık suyla temizleyebilirsiniz. Ayva çekirdeği jelini, haftada en fazla 2 kez uygulayabilirsiniz. Daha fazla kullanılması halinde, cilt tahrişine neden olabilen ayva çekirdeği jelinin ağız yoluyla tüketilmesi, sakıncalı olabilir.

AYVA ÇEKİRDEĞİ JELİ NASIL SAKLANIR?

Ayva çekirdeği jelini, 5 gün boyunca ağzı kapalı bir şekilde buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Cam şişenin koyu renkte olması, saklama açısından daha sağlıklı olabilir. 5 günün ardından ayva çekirdeği jelini, kesinlikte uygulamamalısınız.

ÖNEMLİ NOT!

Kronik rahatsızlığı, hassas cilde sahip olanlar, hamileler ve emziren anneler, ayva çekirdeği jelini kullanmadan önce mutlaka doktora danışmalı. Ayva çekirdeği jelini sürdükten sonra, cildinizde kızarıklık, kaşıntı ve tahriş oluşursa, cildinizi bol suyla yıkayıp, karışımı bir daha asla kullanmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir