Bu belirtiler varsa dikkat! Hassas saç derisi belirtisiymiş, stresi azaltın

Neyse ki, saç derisi hassasiyetini ele almak ve önlemek için yapabileceğiniz birkaç şey var.

Saç derisi hassasiyeti stres veya hormonal değişikliklerden hastalık veya enfeksiyona kadar çeşitli şeylerden kaynaklanabilir.

Saç deriniz birçok sinir ucu ve kan damarı içerir. Birçok farklı semptom saç derisi hassasiyetinin bir işareti olabilirken, uzmanların söylediği en yaygın sebeplerden bazıları şunlar:

Stres vücudumuza ve sağlığımıza zarar verebilir. Stres histamin salınımına neden olur ve bu da saç derinizin kaşınmasına neden olabilir.

Güneş yanığı şaşırtıcı derecede yaygındır, özellikle ince saçlı veya alopesisi olanlar için. Saç derinizdeki güneş yanığı tahrişe ve hassasiyete neden olur.

Kepek, sedef hastalığı, egzama gibi önceden var olan saç derisi rahatsızlıklarınız varsa, büyük ihtimalle zaten hassasiyet yaşıyorsunuzdur.

Kepek veya seboreik dermatit kaşıntı ve tahrişe neden olabilir, sedef hastalığı saç derinizin ‘sıkı’ ve rahatsız hissetmesine neden olabilir, saç köklerinin iltihabı olan folikülit hassas, ağrılı ve kaşıntılı bir saç derisine neden olabilir.

Saç boyaları veya doğrudan kafa derisine uygulanan diğer ürünler de hassasiyete neden olma potansiyeline sahiptir.

Telllerimize günlük bakım yapmak saç derimizin sağlığını etkileyecektir. Saçınızı çok sıkı bir şekilde toplamak, çok uzun süre yukarıda tutmak veya çok rahatsız edici bir toka kullanmak hassasiyete neden olabilir.

Hassas bir saç derisinin belirtileri nedene bağlı olarak değişecektir, ancak kaşıntı, yanma, pullanma, kızarıklık, gerginlik, ağrı veya karıncalanma içerebilir.

Hastalar saç derisi hassasiyetini çeşitli şekillerde tarif ederler.

Bazen görünür bir belirti olmaz ve kişi yalnızca bir rahatsızlık hissi veya duyumu hisseder.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir