Karbon çeliğin ömrü tükeniyor! Bütün yemekleri tek bir tencerede pişiremezsiniz

Karbon çelik pişirme kapları mutfakta kullanmak için harika bir seçenektir çünkü çoğunlukla yiyecekleri mühürlemek, sotelemek ve kızartmak için tasarlanmıştır. Temelde biftek, pastırma ve derili tavuk butları gibi yüksek ısı gerektiren her şeyin yanı sıra mantar ve patlıcan gibi doyurucu sebzelerde bu ürünlerde pişirilir.

Bununla birlikte, karbon çelik pişirme kaplarının çok yönlülüğüne rağmen, tavaya zarar verebilecekleri veya düzgün pişmeyebilecekleri için içinde pişirmemeniz gereken bazı yiyecekler vardır. Peki karbon çelikte asla pişirmemeniz gereken yiyecekler nelerdir?

1- Asitli gıdalar

Karbon çelik bir tava iyi bir şekilde baharatlandığında, domates, turunçgiller ve sirke gibi asitli yiyecekler bu koruyucu tabakayı parçalayabilir ve tavanın paslanmasına neden olabilir.

Asitli yiyecekler sadece karbon çelik bir tavanın yapısını mahvetmekle kalmaz, aynı zamanda metalle etkileşime girerek pişirdiğiniz şeyin lezzetini bozabilir. Ancak çok fazla endişelenmeyin, yanlışlıkla domates sosu gibi bir şey pişirirseniz, işiniz bittiğinde karbon çelik tavanızı tekrar baharatlamanız gerekecektir.

2- Çorbalar ve güveçler

Düşük ısıda ve yavaş pişirilen çorbalar ve güveçler kesinlikle çok lezzetlidir ancak en iyi şekilde bir güveçte veya paslanmaz çelik bir tencerede yapılması gerekir. Karbon çeliği, uzun süre kaynatmaya veya kısık ateşte pişirmeye dayanıklı değildir çünkü tavanın yapısını zayıflatabilir ve hatta zamanla eğilmesine veya paslanmasına neden olabilir.

3- Zeytinyağı ve tereyağ

Karbon çelik tavanızla yemek pişiriyor veya kalitesini korumak için baharatlıyor olun, tereyağı veya zeytinyağı gibi düşük dumanlanma noktasına sahip olan her şeyden uzak durmalısınız. Bunun yerine, avokado , ayçiçeği, kanola veya bitkisel yağ gibi yüksek dumanlanma noktasına sahip bir yağ kullanmalısınız.

4- Dondurulmuş gıdalar

Dondurulmuş yiyecekleri doğrudan sıcak bir tavaya koymak asla iyi bir fikir değildir, özellikle de karbon çelik bir tavaya. Dondurulmuş gıdadan kaynaklanan ani sıcaklık düşüşü, karbon çeliğinin termal şoka girmesine ve hasar görmesine neden olabilir. Dondurulmuş yiyecekleri ısıtmak istiyorsanız, pişirmeden önce oda sıcaklığına geldiğinden emin olmalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir