Tuzu boca ettiyseniz üzülmeyin, dengelemesi çok kolay! Püf noktası kısırmış

Herkesin severek tükettiği kısır, ölçülere dikkat edilmediği zaman lezzetine yansıyabilir. Eğer yaptığınız kısır fazla tuzlu olduysa bu yöntemi deneyerek tadını dengeleyebilirsiniz. İşte pratik tarifin sırrı.

Tuzu çok gelen kısırın daha lezzetli olması için limon suyu ekleyebilirsiniz. Tuz oranı fazla olduysa limon sıkarak tuzlu tadı ortadan kaldırmış olursunuz. Damak zevkinize uygun olacaksa nar ekşisi veya sirke gibi alternatifler kullanılabilir. Tuzlu kısırı çöpe atmak yerine deneyebileceğiniz farklı alternatifler mevcut.

Başka bir kabın içerisine tekrar bulgur ekleyip üzerine kaynar su ilave edin. Bu yöntemle kısırdaki bulgur miktarını artırıp tadını dengeleyebilirsiniz. Böylece ziyan olmayacak. Hazırladığınız kısıra farklı malzemeler ekleyerek tadını dengelemeye çalışın.

Malzemeler

– 2,5 su bardağı köftelik bulgur
– 1 tane kuru soğan
– 2 tane domates
– 1 tane salatalık
– 4 tane taze soğan
– 1 demet maydanoz
– 2 çorba kaşığı biber salçası
– 1 tane limon
– 1/2 su bardağı nar ekşisi
– 1/2 su bardağı sıvı yağ
– Tuz
– Karabiber
– Pul biber

İlk olarak bulguru geniş bir kaba aktarıp üzerini silme örtecek şekilde kaynar su ekleyin. Bir miktar tuz serpiştirdikten sonra kapağını kapatın. Suyu çeken bulguru karıştırarak havalandırabilirsiniz. Bir süre sonra bulgur hazır kıvama gelecek.

Hazır olan bulgurun üzerine yemeklik doğradığınız kuru soğanı ilave edin. Salça, domates ve tuz koyun. Dilediğiniz baharatları ekleyerek yoğurmaya başlayın. Kısırı kaşıkla karıştırmak yerine yoğurursanız diğer besinlerin lezzetinin de çıkmasını sağlamış olursunuz. Ancak bazı kişiler fazla sıvı görüntüden hoşlanmayabilir.

Bulgurların diriliği indiği zaman ince ince doğradığınız maydanoz, taze soğan, salatalık, sıvı yağ, nar ekşisi ve limon suyu ilave edin. Bu sefer kaşıkla karıştırabilirsiniz. Kısır servise hazır hale gelecektir. Dilerseniz bir süre beklettikten sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir