Meyveleriniz kış boyu taze kalacak! Vitaminden gram eksiltmiyor, her yudumu şifa

Birçok hazır meyve suyu yüksek miktarda eklenmiş şeker veya yüksek fruktozlu mısır şurubu içeriyor. Bu, kalori alımını artırır ve diyabet, obezite gibi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

Daha sağlıklı bir alternatif olarak, taze sıkılmış meyve sularını veya tam meyveleri tercih etmek daha iyi olacaktır. Yazın hazırlayacağınız konsantre meyve konserveleri ile kışın meyve suyunuzu gönül rahatlığı ile içebilirsiniz.

MEYVE KONSERVESİ İÇİN GEREKENLER

Taze meyve (portakal, elma, üzüm, vb.), şeker (isteğe bağlı, meyvenin tatlılığına göre), su.

MEYVE KONSERVESİ NASIL HAZIRLANIR?

Meyveleri iyice yıkayın ve kabuklarını soyun. Ardından çekirdeklerini çıkarın ve küçük parçalar halinde doğrayın. Meyveleri bir blender veya mutfak robotunda püre haline getirip, meyve çok sertse, biraz su ekleyin.

Bu aşamada meyve püresini bir tülbent veya ince bir bezin üzerine koyup süzerek suyunu çıkartmalısınız. Bu suyu bir tencereye alın ve tatlandırmak isterseniz, suyu kaynatmaya başlamadan önce şeker ekleyebilirsiniz. Şeker miktarını meyvenin tatlılığına göre ayarlayabilirsiniz.

Meyve suyunu bir tencereye alın ve kısık ateşte kaynatın. Suyu kaynatırken, köpükleri temizlemeyi unutmayın. Kaynamaya başladıktan sonra, sıvının hacmi yarıya düşene kadar kısık ateşte fokurdamasına biraz daha izin verin. Bu sayede konsantreyi yoğunlaştırmış olacaksınız.

Son aşamada konsantreyi ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelene kadar soğutun. Ardından sterilize edilmiş cam şişelere veya kavanozlara paylaştırın. Soğuyunca kapaklarını sıkıca kapatın. Konsantreyi kullanmadan önce, su veya soda ile seyreltebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir