‘Fasulye, mercimek ve nohuttan peynir mi olur’ demeyin! Süte gerek kalmıyor, çok pratik

Peynir genellikle süt ürünlerinden elde edilir. Ancak bazı baklagiller peynir yapımına çok uygundur. Peynir benzeri ürünler elde etmek için bu yiyecekleri kullanabilirsiniz. Tadının farklı olduğu anlaşılmayacak, üstelik daha pratik.

Nohut tofu

Nohut unu su ile karıştırılarak pişirilir ve ardından kalıplara dökülerek soğutulur. Soğuduğunda tofu gibi bir kıvama gelir. Nohut tofu kızartılarak veya yemeklerde kullanılabilir, salatalara eklenebilir. Sağlıklı tarifleri birçok yiyecek için kullanabilirsiniz.

Mercimek peyniri

Mercimeklerin haşlanıp ezilmesiyle elde edilen püre, çeşitli baharatlar ve katkı maddeleri ile fermente edilerek peynir kıvamına getirilir. Bu peynir tipik olarak sandviçlerde, salatalarda veya atıştırmalık olarak tüketilebilir. Mercimek peyniriyle harika sandviç birleşimleri yapabilirsiniz.

Tofu

Soya fasulyesinden elde edilen tofu peynir benzeri bir dokuya sahip. Çeşitli yemeklerde, salatalarda, sandviçlerde kullanılan çok amaçlı peynirlerden biridir. Dilediğiniz şekilde hazırlayabilirsiniz. Baharatla tat verilen tofu normal peynire oranla daha geniş bir yelpazede değerlendirilebilir.

Fasulye peyniri

Özellikle beyaz fasulye kullanılarak yapılan bu peynir, çeşitli baharatlarla tatlandırılarak farklı bir kıvama ulaşabilir. Bu peynirler genellikle salata ve mezeler için tercih edilir. Baklagil içeriği sağlık için oldukça faydalıdır. Hazırlık aşamasında fazla malzemeye ihtiyaç olmaması ekonomik olarak avantajlıdır.

Kinoa peyniri

Kinoa öğütülerek veya haşlanarak bir püre haline getirilir, ardından diğer malzemelerle karıştırılır ve fermente edilerek peynir kıvamı elde edilir. Salatalarda, atıştırmalık olarak veya çeşitli yemeklerde kullanılabilir. Çeşitli otlar ve tatlandırıcılar kullanın. Evinizde bu çeşitleri deneyerek en lezzetli peynire karar verebilirsiniz.

Lupinyalı peynir

Lupin fasulyesi suda bekletilip pişirilir, püre haline getirilir ve ardından peynirimsi bir kıvam elde edene kadar preslenir. Salatalar için çok lezzetli olan bu peyniri deneyebilirsiniz. Bu peynir alternatifleri, laktoz içermeyen, yüksek protein ve lif içeriği sağlar. Bu durum da sağlıklı bir beslenme için önemli katkılar sağlar.

Fındık peyniri

Fındık, su, limon suyu ve baharatlarla karıştırılarak iyi bir peynir alternatifi elde edilebilir. Diğer peynirlere göre içeriğinin karışık olması tadına da yansıyabilir. Vegan diyetler için vazgeçilmez olan fındık peyniri aynı zamanda mideyi tok tutar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir