Vincenzo Montella: Futbolcular fiziksel ve zihinsel yorgunluk yaşıyor!

UEFA Uluslar Ligi B Ligi 4. Grup’un 1’inci maçında Galler deplasmanından 0-0’lık beraberlikle ayrılan A Milli Futbol Takımı’nda teknik direktör Vincenzo Montella açıklamalarda bulundu.

Vincenzo Montella maçın ardından şu sözleri dile getirdi:

“Rakip topa sahip olmayı daha iyi başardı bizden ilk yarıda. Daha tehlikeli gözükse de çok şut attıklarını görmedim. Sebeplerden bahsetmek gerekirse, futbolcular, fiziksel ve zihinsel yorgunluk yaşıyor. Turnuvadan sonra sadece bir hafta tatil yaptı çoğu. Rakip takım öyle değil. Sebeplerden biri bu. Genel olarak memnun olduğumu söyleyebilirim.

İki gün sonra çok önemli ve çok zor maça çıkacağız. İzlanda en son İngiltere’yi yenmişti. Zorlu bir takımlar. Bütün bu zorlukların içinde ama buna rağmen en iyisini yapacağız.

Her maçta kazanmak istiyoruz ama kazanamadığınız maçlarda da kaybetmemek çok önemli.

Bizim hedefimiz burada bir ilki başarmaktı. Galler’i deplasmanda yenememiştik ama bugün de hedefimize ulaşamadık. Futbolcuların dinlenme süresi bir hafta oldu. Rakip dinlenebildi. Her şeye rağmen takımın mücadele etmesi sevindirici çünkü gol yemeden bitirdik.

Son maçlarda çok şanslı olduğumuzu düşünmüyorum hakemlerden yana.

Kırmızı karttan önce zaten değişikliği yapmak üzereydik. Bu görevde olduğum için bazen riskli kararlar almam gerekiyor. Portekiz maçından önce de Arda için, ‘Şu kadar dakika oynayabilir’ demişlerdi ama Arda’yı biraz daha fazla oynatma kararı aldım. Dediğim gibi değişikliği yapmak üzereydik. Sahanın kenarına çağırmıştık pozisyondan önce.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir