Son dakika… Meteoroloji’den peş peşe uyarı! İstanbul dahil: 6 gün sürecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemizin kuzeyi ile zamanla güney ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, İç Ege, Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Konya, Karaman, Düzce, Karabük, Kastamonu ve Eskişehir’in güney çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde Bartın ve Artvin çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Batı bölgelerde kuzey ve kuzeydoğu, doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların sabah saatlerinde Bartın ve Artvin çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL İÇİN UYARI

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’in hava durumu değerlendirmesi ise şu şekilde: Bugün Karadeniz, İç Ege ve Akdeniz bölgesinde yağış var. Yarın yağış Marmara’yı da içine alıyor. Sıcaklık değişmiyor. İstanbul’da öğleden sonra bulutluluk artıyor akşam saatlerinden sonra yağış olası. Yarın yağış var. Bugün derece yarın 30 derece.

Öte yandan Meteoroloji’nin haritasına göre Pazar gününe kadar İstanbul dahil birçok kentte kuvvetli yağış görülecek.

11 KENTTE SARI ALARM

Bugün “Afyonkarahisar, Burdur, Denizli, Eskişehir, Isparta, Kastamonu, Kütahya, Samsun, Sinop, Uşak, Bartın”, Yarın ise 3 kent “Kastamonu, Sinop, Bartın” için sarı alarm verildi.

SAMSUN İÇİN UYARI GELDİ

Radar verilerine göre; sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Samsun’un doğu ilçelerinde bugün akşam saatlerine kadar kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KASTAMONU’NUN KUZEYİ, SİNOP’UN BATISI İLE BARTIN ÇEVRELERİNDE KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT

Batı Karadeniz’de halen devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bugün akşam saatlerine kadar, Kastamonu’nun kuzeyi ve Sinop’un batısı ile Bartın il genelinde kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BATI KESİMLERİ İÇİN ALARM

Bugün öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde yurdun batı kesimlerinde görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, Denizli, Isparta, Burdur, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak çevreleri ile Eskişehir’in güneyinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ANTALYA FIRTINADA ŞEZLONG VE ŞEMSİYELER UÇTU

Kemer’de dün saat 17.00 sıralarında kısa süreli yağışın ardından sahilde fırtına etkili oldu. Fırtına nedeniyle sahil bandındaki bazı plajlarda şezlong, şemsiye ve tenteler uçtu. İskelelerdeki şezlonglar da rüzgarın etkisiyle suya düştü. Fırtınaya hazırlıksız yakalanan tatilciler, kısa süreli panik yaşadı. Otel çalışanları, denize sürüklenen şezlongları yüzerek kıyıya çıkarırken, bazı otellerin plajlarında hasar oluştu.

SAHİLDEKİ TATİLCİLER OTEL KOŞTU

Fırtına ve tatilcilerin paniği, Deniz Caddesi’ndeki bir otelin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, yağış ve fırtına nedeniyle denizde dalga oluşması, otelin iskelesindeki şezlongların denize savrulması, ağaçların sallanması, kopan parçaların uçması ve sahildeki tatilcilerin otele koşması yer aldı. Öte yandan, yağış sırasında yıldırım düşmesi sonucu Arslanbucak ile Çalış Tepe mevkisindeki ormanda yangın çıktı. Ekipler havadan ve karadan müdahale ederek yangını söndürdü.

?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir