Güneşten kavrulanlara retinol ve C vitamini su serpiyor! En az 30 SPF şart

Güneş kremi sürmeden güneşte kaldıysanız, cildinizde güneş hasarı oluşmuş olabilir. Foto yaşlanmanın belirtileri yaşlılık lekeleri, çiller, gevşek deri, koyu cilt lekeleri, cilt altında dallar veya örümcek ağları gibi görünen kırmızı damarlar, düzensiz cilt rengi ve kırışıklıklardır.

Güneşe maruz kalan herkeste hasarlı cilt oluşabilir. Bazı kişilerin güneş hasarından kaynaklanan sağlık sorunları geliştirme riski diğerlerinden daha yüksek olabilir.

Güneş hasarına maruz kalma riski yüksek olan kişiler şunlardır. 50 yaşından büyük, ailesinde cilt kanseri öyküsü olan kişiler, güneş yanığı olanlar, açık havada çok zaman geçirenler, antibiyotikler ve doğum kontrol hapları gibi belirli ilaçları kullananlar, açık renkli gözlere, saçlara ve cilde sahip olanlar.

Güneş kremi, temel güneş korumasını sağlar. Güneş kreminizin 30 veya daha yüksek bir güneş koruma faktörüne (SPF) sahip olduğundan emin olun. SPF, güneş kreminin UV ışınlarını ne kadar iyi engelleyebileceğini belirler.

SPF ne kadar yüksekse, UV ışınlarına karşı o kadar fazla korumanız olur. Güneş kremi zamanla korumasını kaybeder.

Dışarıdayken veya terledikten veya yüzdükten sonra her iki saatte bir tekrar uygulamak isteyeceksiniz.

Bir ağaç gibi gölgelik bir yer bulun veya hava uzun kollu giysiler için çok sıcaksa dışarıda şemsiye kullanın.

Açık renkli giysiler giymeye çalışın, bu aynı zamanda sizi güneşten korumaya da yardımcı olur.

Şapkalar yüzünüzü, başınızı ve boynunuzu koruyarak daha fazla koruma sağlar. Kanvas veya sıkı dokunmuş başka bir kumaştan yapılmış geniş kenarlı bir şapka tercih edin.

Güneş gözlerinize de zarar verebilir. Gözlerinizi ve çevresindeki cildi UV ışınlarından korumak için güneş gözlüğü takın.

UV ışınları, lazerler ve solaryumlar gibi yapay kaynaklardan gelebilir. Özellikle kapalı alanda bronzlaşmaktan kaçının.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir