Koltuk, halı, perde fark etmiyor! Tüyleri tek tek topluyor, çözümü çok basitmiş

Evcil hayvan bakarken karşılaşılan en büyük sorunlardan biri de tüyleridir. Bazı hayvanlar yapıları gereği daha az tüy dökebilir. Ancak genel anlamda bu durum evcil hayvan sahipleri için çok yorucu olabilir. İşte evinizi tüylerden arındırmanın kolay yolları.

Yapışkan rulolar, kıyafetlerden, mobilyalardan ve diğer yüzeylerden tüyleri toplamak için harika çözümlerden biridir. Tek kullanımlık yapışkan tabakaları sayesinde tüyleri hızlıca temizleyebilir. Ancak bu ürünler bazı durumlarda yetersiz kalabilir. Su ile temizlenebilen ve yapışkanlıklarını tekrar kazanan ruloları deneyebilirsiniz.

Mikrofiber bezler, birçok yüzeydeki tüyleri kolayca çeker ve toplar. Bu bezleri hafif nemlendirerek daha etkili sonuçlar elde edebilirsiniz. Ayrıca lastik eldiven kullanımı da faydalı olabilir. Eldiveni nemlendirdikten sonra tüyleri kolayca toplayabilirsiniz.

Evcil hayvan tüyleri için özel olarak tasarlanmış vakumlu süpürgeler, emiş gücüyle tüyleri halı, döşeme ve sert yüzeylerden kolayca arındıracaktır. Bazı süpürge çeşitleri ise tüyleri statik elektrik yardımıyla toplayarak zeminden veya halıdan temizler. Silikon uçlu süpürge tercih edebilirsiniz.

Kauçuk tabanlı moplar da evcil hayvan tüylerini azaltmada çok etkilidir. Tüylerin koltuk üzerinde birikmesini önlemek için örtü veya kılıf kullanabilirsiniz. Fazla tüylendiğinde makineye atabilirsiniz. Gerekirse plaj havlusu bile işe yarayabilir.

Evcil hayvanınızın tüylerini araba koltuklarından çıkarmak istiyorsanız kumaş yumuşatıcısı kullanabilirsiniz. Spreyi suyla karıştırdıktan sonra solüsyonu araba koltuğuna püskürtün. Kağıt havluyla silip vakumlayarak temizleyebilirsiniz.

Kulağa ilginç gelse de, balon kullanmayı deneyebilirsiniz. Statik bir yük oluşturan ve tüyleri anında çeken balon köpek tüylerini çıkarmak için etkili olabilir. Koltuklara veya halıya sürdüğünüzde tüyleri hemen toplayacaktır. Ayrıca evcil hayvan yataklarının ve battaniyelerinin makinede yıkanabilir olmasına dikkat edin ve sık sık yıkayın.

Evcil hayvanınızı düzenli olarak taramayı ihmal etmeyin. Gün içerisinde etrafa savrulacak tüyleri büyük ölçüde azaltmış olacaksınız. Böylece evin bir süre temiz kalmasını sağlayabilirsiniz. Hangi yöntem olursa olsun, düzenli bakım yapıldıktan sonra evcil hayvanınızla geçirdiğiniz vakitler daha keyifli hale gelecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir