İçi her derde deva ama kabuğu bambaşka! Sindirimin yegane dostu, doğal lif kaynağı

Birçok mutfak lezzetinin bir parçası olan badem, bazı kültürlerde sabah kahvaltılarında tüketilirken bazılarında ise tatlı yapımı için kullanılıyor. Bu besin kaynağı genellikle çiğ ve kavrulmuş olarak ikiye ayrılır. Peki, hangisi daha faydalı?

Bademleri kabuklarıyla tükettiğinizde lif ve antioksidan deposu oluşturursunuz. Bademin dış tabakası sindirime yardımcı olan ve bağırsağın korunmasını sağlayan diyet lifi içerir. Bu lif bolluğu kan şekeri seviyesini dengede tutmak için birebirdir.

Kabuklu badem, kabuğundaki lifler sayesinde daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar. Bu durum da kilo kontrolünde faydalı olabilir. E vitamini ve magnezyum gibi kalp sağlığını destekleyen besin maddeleri içerir. Ayrıca, kabuğundaki antioksidanlar kalp hastalıkları riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

Kabuksuz badem, kabuğunun çıkarılmasıyla elde edilen beyaz iç kısmı temsil eder. Yemesi daha kolay olabilir ve bazı tariflerde tercih edilebilir. Kabuksuz badem, yüksek oranda E vitamini içerir. E vitamini, cilt sağlığını destekler, bağışıklık sistemini güçlendirir ve göz sağlığını korur.

kalsiyum, magnezyum ve fosfor gibi kemik sağlığı için önemli mineraller açısından zengindir. Bu mineraller kemikleri korur ve iyileştirir. Aynı zamanda riboflavin ve L-karnitin gibi beyin fonksiyonları için yararlı olan bileşenler içermektedir.

Beyazlatılmış badem olarak adlandırılan kabuksuz bademlerin sindirimi büyük ölçüde kolaylaştırdığı söyleniyor. Özellikle hassas sindirim sistemine sahip olan, mide problemleri yaşayan kişiler kabuksuz bademi tercih edebilir.

Kabuksuz bademler diğer versiyonlara kıyasla pürüzsüz bir dokuya ve daha hafif bir tada sahiptir. Her iki badem çeşidi faydalı olsa da insanlar kabuksuz bademi daha çekici bulur. Misafirler için hazırlanan tariflerin çoğunda şık görüntü verdiği için kabuksuz badem tercih edilir.

Bademlerin her çeşidi faydalı olsa da kişisel tercihler ve diyet durumuna göre seçim yapılabilir. Bazı kişiler badem kabuğunun acı tadını daha çok seviyor, bazıları ise hiç hoşlanmıyor. Yemeklere dahil edilecek bademi ise hazırlayacağınız yemeğin içerisindeki diğer besinler belirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir