CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in ayağında geçirdiği bir kaza sonu “kırık” oluştuğu, bu nedenle dün TBMM’nin Filistin konulu olağanüstü toplantısına katılamadığı açıklandı. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, dün TBMM’de İstanbul Milletvekili Yunus Emre ve Ankara Milletvekili Umut Akdoğan ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Başarır, Özel’in, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın konuşma yaptığı TBMM’deki Filistin Konulu Olağanüstü Toplantı’ya katılmama nedenine ilişkin soru üzerine, CHP liderinin bir kaza sonucu ayağında basit bir kırık oluştuğunu söyledi. Başarır şöyle konuştu:
‘Meclis’te olmayı istiyordu’
“Filistin Devlet Başkanı’nı TBMM ağırladı, dünyaya çok önemli mesajlar verdi. Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel, bugün burada olmayı çok istiyordu ama ayağında basit bir kırık oluştu. Yarından (bugünden) sonra büyük bir ihtimalle doktorların gözetiminde ortopedik bir yardımla yürüyebilecek. Burada olmayı dediğim gibi çok istiyordu çünkü o da Filistin’in haklı mücadelesine sonuna kadar destek verdi. Buradan da bir kez daha iletiyoruz, Filistin halkının, Filistin devletinin bağımsızlığını ve işgalci İsrail’in bu tutumunu kınıyoruz. Bunları aslında kendisi söyleyecekti ama böyle bir kaza oldu.”
Bugün de katılmayabilir
Başarır, Özel’in, TBMM’nin Türkiye İşçi Partisinden milletvekili seçilen Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi süreciyle ilgili bugün yapacağı olağanüstü toplantıya katılmayı da istediğini ama doktorların vereceği karar doğrultusunda bunun belli olacağını söyledi.
‘Türkiye İttifakı’na uygun tüzük önerisi
CHP’nin eylül ayında yapılacak kurultayında gerçekleştirilecek tüzük değişiklikleri için oluşturulan komisyon bugün ilk toplantısını yapacak. Toplantıda komisyon çalışmalarının yol haritası belirlenecek.
Parti Genel Merkezi’nde bugün saat 11.00’de ilk toplantısını gerçekleştirecek tüzük komisyonu yaklaşık 90 kişiden oluşuyor. Komisyona, 81 il başkanı ya da bildireceği bir kurultay delegesi, dört Genel Merkez, dört de parlamento grubu temsilci gönderecek.
Bugünkü toplantıda komisyonun çalışma usul ve esasları, yol haritası tespit edilecek. Genel Merkez’in, 81 il örgütünden ayrıca tüzük raporu istediği öğrenildi. Ön seçim, her kademe seçim için aday tespiti ve dönem sınırlaması gibi önerilerin değerlendirileceği çalışma kapsamında, Genel Merkez’e iletilen görüşler arasında “Türkiye İttifakı” söylemine uygun bir parti tüzüğü oluşturulması önerileri de dikkati çekiyor. Partinin “Baba Ocağı” ve “Türkiye İttifakı” söylemiyle oy oranlarını artırdığını vurgulayan CHP’li kaynaklar, yapılacak değişiklikler ile bu ruhun tüzüğe de yansıtılması gerektiğine işaret ettiler. / Mehtap Gökdemir – Ankara