Türkiye-Pakistan ticaret hacmi yenilendi: 5 milyar dolar

AA

Türkiye-Pakistan ticaret hacmi geçen yıl 1 milyar doları, Pakistan’daki yatırımlar 2 milyar doları aştı.

Türkiye’nin Pakistan’la ticaret hacminin ise 5 milyar dolara çıkartılması düşünülüyor.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Pakistan Gelir ve Maliye Bakanı Muhammed Aurangzeb ile Pakistan’ın başkenti İslamabad’a bir araya geldi.

PAKİSTAN İLE TÜRKİYE’NİN TİCARET HACMİNİN 5 MİLYAR DOLARA ÇIKARTILMASI HEDEFLENİYOR

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Pakistan ile Türkiye’nin ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Bolat, sosyal medya hesabından bir açıklama gerçekleştirerek Aurangzeb ile bir araya geldiklerini aktardı.

İŞ BİRLİĞİ FIRSATLARI DEĞERLENDİRİLDİ

Bolat, görüşmede, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri, yatırımcı ve ihracatçı firmaların öncelikli konularını ve iş birliği fırsatlarını değerlendirdiklerini belirtti.

“İŞ BİRLİĞİNİ ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEĞİZ”

Bolat, görüşmede ticaret hacminin artırılması, firmaların yatırım ve ticaretteki sorunlarının çözülmesi, karşılıklı yatırım fırsatlarının değerlendirilmesi ve ekonomik iş birliğinin daha da güçlendirilmesi konularını ele aldıklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

Türkiye-Pakistan ticaret hacmi geçen yıl 1 milyar doları, ülkedeki yatırımlarımız 2 milyar doları aştı. Pakistan’la ticaret hacmimizi 5 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Pakistan ile olan ticari ve ekonomik bağlarımızı derinleştirmek ve her iki ülkenin de refahını artıracak iş birliği alanlarını çeşitlendirmek üzere çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir