Selülit ve çilek bacağın bir numaralı düşmanı! 5 dakika kullanmak yetiyor

Çilek bacak görüntüsü cilt üzerindeki batıklar, cilt kuruluğu ve tüylerin yanlış alınması gibi farklı nedenlerden dolayı ortaya çıkabilir. Birçok kadın bu görüntüyü rahatsız edici buluyor ve bazı kıyafetleri giymekte tereddüt ediyor. Çilek bacakların önüne geçmek aslında çok basit. İşte yolu.

Kuru fırçalama yöntemi

Duş almadan önce bacaklarınızı kuru fırçayla dairesel hareketler kullanarak ovabilirsiniz. Eksfoliasyon işlemi cildin üst tabakasında oluşan ölü hücrelerin, kir ve yağın çıkarılması için yapılan işlemlerden biridir. Çilek bacaklar ise ölü hücrelerin birikmesi nedeniyle ciltte pürüzlü bir görüntüye yol açabilir.

Kuru fırçalama yapıldığında, bunun için özel olarak tasarlanmış kıllar ölü hücreleri gidermeye yardım eder. Daha parlak ve sağlıklı bir görüntü verecektir. Ancak her gün düzenli kullanımdan sonra bu etkileri fark edebilirsiniz. Bununla birlikte sinir sistemini uyardığı için vücut için önemli bir role sahiptir.

Sinir uçlarımızın çoğu deriye yakın olur. Tepki vermemizi sağlayan sinir uçları, fırçalama yöntemi sayesinde genişlemeye başlar. Böylece vücut uyaranlara karşı daha duyarlı hale gelir. Bu uygulama kan dolaşımını artırarak vücudu canlandırır.

Selülit oluşumu da pek çok kişinin rahatsız olduğu görüntülerden biridir. Kuru fırçalama kan dolaşımını hızlandırdığı için selülit görünümünün önüne geçer. Sinir sistemini uyarması vücudun rahatlamasını sağlayacaktır.

Kuru fırçalama yönteminin dışında farklı alternatifler denemek istiyorsanız cilt kuruluğunu önlemeye çalışın. Özellikle tüylerinizi almadan önce güzelce nemlendirin. Düzenli peeling gözenekleri ve kıl köklerini tıkayan hücrelerden arınmanızı sağlayacaktır.

Jilet kullanımı çilek bacak görüntüsünü çoğaltabilir. Aynı şekilde tıraş bıçağı da istenmeyen görüntülere neden olur. Ancak bu yönteme alışkınsanız kullandığınız bıçağı sık sık değiştirmelisiniz. Bu durum tahriş sonucu oluşan olumsuzlukları azaltabilir.

Çilek bacakları arındırmak için peeling tarifi

Malzemeler
– Bir su bardağı çekilmiş kahve
– Bir su bardağı toz şeker
– Bir su bardağı zeytinyağı
– Bir yemek kaşığı tarçın

Malzemeleri karıştırıp bacaklarınıza dairesel hareketlerle sürebilirsiniz. Bir süre bekledikten sonra ılık su ile duş alın. Bu peelingi aralıklı olarak uygulamak estetik görünmeyen dokuyu düzeltecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir