Sararan plastikleri inci gibi beyazlatacak! Şişeye doldurun, 3 yöntemle kurtulun

Plastik eşyaların zamanla sararması kaçınılmaz problemlerden biridir. Bu problemin ortaya çıkmasına neden olan faktörler genellikle sigara dumanı, yağ ve güneş ışığı olabilir. Ancak sandalyeleri yeniden beyazlatmak mümkün.

Hidrojen peroksit

İlk yöntem herhangi bir plastik nesne veya farklı nesneler için hidrojen peroksitin gücünden faydalanabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken ilk şey plastik bir torbayı hidrojen peroksitle doldurmak.

Plastik eşyayı torbaya batırabilir veya plastiği bu şekilde silebilirsiniz. Torbayı 3 ila 4 saat güneşte bırakın. Temiz suyla duruladıktan sonra bir fırça yardımıyla tekrar hidrojen peroksit kullanabilirsiniz. Temiz suyla durulayıp kurutarak işleme son verebilirsiniz.

Çamaşır suyu

Kimyasal içeriğiyle etkili bir çözüm yolu sunan çamaşır suyu sarı plastikler için vazgeçilmez bir kaynaktır. Ancak plastik çok sararmışsa kullanabilirsiniz. Bir leğenin içine 250 ml çamaşır suyunu 1 litre suyla karıştırın. Ardından plastiği çamaşır suyuyla birleştirin. Duruladıktan sonra beyazlaştığını göreceksiniz.

Limon suyu

Aydınlatıcı özelliği ve asidik içeriği bilinen limon suyu sararmış plastiği beyazlatabilir. Ancak plastik çok sarıysa, arınmayabilir. O nedenle hafif lekeler için deneyebilirsiniz. Sitrik asit içeriği sayesinde limon iyi bir leke gidericidir.

Limon suyunu bir kabın içerisine ekleyin ve plastik nesneyle buluşturun. Bir saat veya daha uzun süre güneşte bekletin. Bu sayede rengi açılmaya başlayacaktır. Dilerseniz sabunla ovarak durulayın. Gözle görülür bir farkı olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir