Kayısı reçelini baklavayla yarıştıran tüyo! Asla şekerlenmiyor, meyvesi diri diri kalıyor

Malzemeler

1 kg taze kayısı: Olgun, ama aşırı yumuşak olmayan kayısılar tercih edilmelidir.3 su bardağı toz şekerÇeyrek limonun suyu: Reçelin kıvamının ideal olması ve asidik dengenin sağlanması için.

Yapılışı

Kayısıları bol su ile iyice yıkayın. Kabuğunu soymadan, ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Çekirdekleri çıkardığınız kayısıları dörde bölün. Bu adım kayısının suyunun daha hızlı ve eşit şekilde salınmasını sağlar.

Kesilmiş kayısıları orta boy bir tencereye alın. Üzerine toz şekeri serpiştirin. Kayısının su salmasını ve şekerle iyice karışmasını sağlamak için karıştırın. Bu karışımı bir gece boyunca buzdolabında veya serin bir yerde bekletin.

Ertesi gün, tencereyi orta ateşte ocağa alın. Kayısının suyu ile birlikte şekerin tamamen erimesi için karıştırarak kaynatın. Karıştırma işlemini tahta bir kaşıkla yapmanız, reçelin dibinin tutmasını önler.

Reçel kaynamaya başladıktan sonra köpükler oluşacaktır. Bu köpükleri bir kepçe yardımı ile temizleyin; aksi halde reçelin üzerinde kalırsa reçelin görünümü bozulabilir ve tadını etkileyebilir.

Reçelin kıvamını kontrol etmek için, bir tatlı kaşığı reçeli bir tabak üzerine damlatın ve soğumasını bekleyin. Soğuyan reçel, sıvıdan jöle kıvamına gelmelidir.

Kıvamı yeterli ise, limon suyunu ekleyin ve karıştırın. Limon suyu, reçelin kıvamını artırarak şekerlenmesini engeller ve aynı zamanda reçelin raf ömrünü uzatır.

Limon suyu ekledikten sonra reçelin kapağını kapatın ve 5 dakika daha kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Bu son aşama, reçelin daha iyi kıvamlanmasını sağlar.

Reçeliniz istediğiniz kıvamı aldıktan sonra ocaktan alın. Reçelin soğumasını beklemeden, sıcak olarak temiz ve kuru cam kavanozlara doldurun.

Kavanozların kapaklarını sıcakken kapatmaya özen gösterin. Kapakların hava geçirmediğinden emin olun. Bu, reçelin uzun süre bozulmadan saklanmasını sağlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir