CHP yasayı AYM’ye taşıyacak

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara  – Özel, teklifin Anayasa’ya aykırı olduğunu, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) kapısını çalacaklarını söyledi. Özel, “Teklifin açıkça Anayasa’ya aykırı olduğu, yaşam hakkını savunmadığı çok ortada. O yüzden AYM ile ilgili süreci hep birlikte değerlendireceğiz. AYM’ne kanunu götüreceğiz. En kısa zamanda ve yürütmeyi durdurma talebiyle bunu yapacağız. CHP’li belediyeler bu kanunun üstü örtük, yani ‘Sen bu işi çözemezsin, çözemezsen ceza alırsın, gel katliam yap’ çağrısına elbette direnecekler ve bu kanunun o örtülü talimatına uymayacağız. Bundan sonraki süreçte daha çok barınak yapmaya, aşılamaya, kısırlaştırmaya ve sahiplendirmeye yönelik üzerimize ne düşüyorsa fazlasıyla yapacağız ama bu yükün belediye gücüyle ve bu kadar olanaksızlıklar içinde tam olarak yerine getirilmesi mümkün değil.” 

Sabaha karşı kapalı grup 

Özel, daha sonra saat 04.15’te partisinin meclis grubunu topladı. Basına kapalı gerçekleşen toplantıda milletvekillerine yaptıkları “dirençli muhalefet” için teşekkür eden Özel, “Bu bir tatil değil, yaz dönemi çalışması. Kısa süre ailelerinizle zaman geçirdikten sonra iktidar yürüyüşünde sizi tekrar alanlarda görevlendirip, beraber çalışacağız. Seçim bölgelerinizde vatandaşa koşun, 1 Ekim’de de bomba gibi gelin. Bütün anketlerde açık ara öndeyiz. 4 puan ile 8 puan arasında fark var. Daha da açacağız. Bu Cuma günü fındık mitingi yapacağız. Problem neredeyse orada oluyoruz.” 

Özel grupta tüzük kurultayının yapılacağını da söyledi. CHP lideri grup toplantısının ardından milletvekilleriyle aile fotoğrafı çektirdi. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir