Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sokak köpeği açıklaması: Meclis tatile girmeden yasa geçecek

Türkiye başıboş sokak köpekleri sorunundan kurtulmak için gün sayıyor.

Uzun süredir tüm ülkede huzursuzluğa neden olan sorun nedeniyle onlarca can kaybı ve yaralanma yaşandı.

Komisyon’da kabul edildi

Özellikle çocukları hedef alan bu sokak köpeklerinin, vicdanları rahatsız etmeyecek şekilde toplatılarak kontrol altına alınması için AK Parti tarafından hazırlanan kanun teklifi Komisyon’da kabul edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, programları kapsamında TBMM’de AK Parti Grup Toplantısı’na katıldı.

Yapılan çalışmaya değindi

Partililere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlarımızın canını bir hayli yakan başıboş sokak köpeği sorunuyla ilgili yapılan çalışmaya değindi.

“Kimse bize merhamet dersi vermeye kalkışmasın”

“Milletimiz bu sorunu çözmemizi istiyor” diyen Erdoğan, “Hayvanlar konusunda kimse bize merhamet dersi vermeye kalkışmasın” ifadelerini kullandı.

“Meclis tatile girmeden yasa geçecek”

Yasa teklifinin dün Komisyon’da kabul edildiğini belirten Erdoğan, TBMM Genel Kurulu’nun tatile girmesinden önce teklifin kabul edilerek yasalaşacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başıboş köpek düzenlemesine ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Muhalefet, medya ne der? Bize ne muhalefetten, medyadan. Bunların hiçbirine bakmayız, aldırmayız. Yola devam ederiz. Biz sadece milletimize bakar, ortak beklentilerine bakar adımımızı da ona göre atarız. Bugün bazı şeyleri açık açık konuşmak gerekiyor. Birileri ısrarla görmezden gelse de Türkiye’de bir başıboş köpek sorunu var. Dünyanın hiçbir ülkesinde, modern şehrinde göremeyeceğiniz bir sokak köpeği popülasyonuyla karşı karşıyayız.

Başıboş köpekler üstelik, çocuklara, insanlara, başka hayvanlara saldırıyor, trafik kazalarına sebep oluyorlar. Artan kuduz vakalarına, yabancı ülkelerin vatandaşlarına yaptığı uyarıları saymıyorum bile. Müdahale edilmedikçe sorun çığrından çıkıyor. Halkımız sokakların güvenli hale gelmesini istiyor, çocuklarımız güven rahatlığıyla okula gitmek, parkta oynamak istiyor. Bizim bu isteklere sessiz, tepkisiz kalmamız düşünülemez. Hayvanlar konusunda kimse bize merhamet dersi vermeye kalkışmasın.

Yasa teklifi dün komisyonda kabul edildi. Bu meseleyi Meclis tatile girmeden önce Genel Kurulu’nda takdirine sunulacak, taşkınlığa izin vermeden teklifi yasalaştırarak sokaklarımızı güvenli hale getireceğiz.

Ayrıntılar geliyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir