Açmayan ortancalara ilaç gibi gelen yöntem! Hemen tomurcuklanıyor

Bitki uzmanı Maureen Wright, çiçeklerin açmamasının belirli nedenleri olduğunu, bu sorunu bulmak için farklı bir analiz yapmanız gerektiğini belirtiyor. İşte ortancanın çiçek açması için dikkat edilmesi gerekenler.

Budama zamanını doğru ayarlayın

Wright, ortanca çiçeklerinin genellikle eski odun üzerinde çiçek açtığını, o nedenle de budama zamanına çok dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Wright, “Çiçeklenmeden hemen sonra budama yaparak bitkiye yeni tomurcuklar oluşturması için zaman kazandıracak şekilde ayarlamalısınız” Bazı ortanca çeşitleri için budama zamanı İlkbahardır. dantel başlıklı ortancalar ise çiçekler solmaya başladığında, yani yaz sonunda budanmalıdır.

Toprağınızı kontrol edin

Ortancaların ekildiği topraklar bazı titizlikleri kaldıramayabilir. Ortancanız çiçek açmıyorsa, toprağınızı test edip bazı değişiklikler yapmak faydalı olabilir. Wright’a göre toprak koşulları kritik bir rol oynuyor. Aşırı asidik veya alkali topraklar besin alımını engellerken, zayıf toprak drenajı bitkiyi strese sokabilir.

Toprağınız 5,5-6,5 olan ideal pH aralığının dışında kalıyorsa, çiçeklenmesi için kireç veya kükürt ekleyerek aralığı ayarlayabilirsiniz. Wright, ortanca çiçeğinin toprak kenarında sulu bir yapı olduğunda organik maddeler eklemenin çiçeklenmeye yardımcı olacağını belirtiyor.

Işık koşulları

Ortancalar kısmi güneşte ve bu aralığın dışında kalan bazı kısımlarda çoğalabilir. Ancak ortancanız çiçek açmıyorsa, bunun nedeni ışık eksikliği olabilir. Wright “Ortancanız derin gölgeye ekilirse, çiçek açması için yeterli güneş ışığı alamayabilir” diyor.

Soğuktan koruyun

Ortancanın çiçek açmasını istiyorsanız çok soğukların yaşandığı kuzey iklimlerinde biraz koruma sağlamak faydalı olabilir. Tomurcuklar soğukluktan etkilenerek açamadan işlevini kaybedebilir.

Sabırlı olun

Ortanca bitkinize ihtiyacı olan her şeyi verseniz bile gerçekten gelişip çiçek açması için ekimden sonra birkaç yıl geçmesi gerekebilir. Uygun değişiklikleri yaparak çiçek açan bir ortancaya sahip olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir