Bu cihazları sakın uzatma kablosuna takmayın! Devreleri çok hassas, faciaya yol açıyor

Hayatımızı kolaylaştıran araçlar arasında yer alan uzatma kablolar her mekanda rahatlık sağlıyor. Uzmanlara göre hassas devrelere sahip olan bazı teknolojik cihazlar için uzatma kablolar değil doğrudan priz gerekiyor.

Elektrikli ısıtıcılar

Elektrikli ısıtıcılar yüksek güç tüketimi ve aşırı ısınma gibi riskler taşır. Bu nedenle uzatma kablo kullanımı için uygun değildir. Doğrudan prize takılması güvenlik açısından çok önemlidir.

Buzdolabı

Uzatma kablolar için son derece tehlikeli olan cihazlardan bir diğeri buzdolabıdır. Uzatma kablo kullanımı buzdolabının düzgün çalışmasını engelleyebilir. Ayrıca aşırı enerji tüketimi gerçekleşebilir.

Klima ve ısıtıcılar

Yüksek güç tüketimi gerçekleştiren bu cihazlar uzatma kablosuna takıldığında aşırı ısınma riski oluşur. Klimanın harcadığı gücü hafife almayın, yangın gibi olumsuz olaylara yol açabilir.

Bilgisayar ve elektronik cihazlar

Özellikle bilgisayar, televizyon, oyun konsolları gibi elektronik cihazları uzatma kablosuna takmamanız gerekiyor. Cihaz performansını düşüren bu durumda hem cihaza hem de ortama bir zarar gelebilir.

Saç kurutma makinesi

Yüksek güç tüketimine neden olan kurutma makineleri uzatma kablosuna takıldığında aşırı yüklenme problemleri oluşacaktır. Kablo yangını bu cihazda çok yüksektir. Bunun yerine doğrudan priz kullanmakta fayda var.

Elektrikli süpürge

Elektrikli süpürgelerin de uzatma kablosuna eklenmesi risklidir. Isı artıran cihazları yakın prizlere takmayı tercih edin. Böylece hem cihazın kendisi etkilenmez hem de riskli sorunlara gerek kalmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir