Ayak problemini ortadan kaldırıyor! Tuzla karıştırın, ne koku kalıyor ne de kir

Ilık su dolu bir kabın içine, 4 yemek kaşığı epsom tuzu ve 3 damla lavanta yağı karıştırın. Ayaklarınızı, soğuyana kadar suda bekletin ve sonra kurulayın.

Epsom tuzu, aşırı terlemeyi önleyen etkili bir üründür ve hoş kokulu lavanta yağı antibakteriyel bir maddedir. Birlikte, bakterileri öldürür ve terlemeyi durdururlar.

Kokuyu yok etmek için hızlı bir ayak bakımı hilesi de, 3 yemek kaşığı sirkeyi 4 damla çay ağacı yağıyla karıştırmaktır.

Bu karışımı ayaklarınıza, ayak tabanlarınıza ve parmak aralarınıza iyice masaj yaparak uygulayın. 2 – 3 saat bekletin ve banyo yaparken yıkayın.

Sirke doğası gereği oldukça asidiktir ve mantar ve enfeksiyonları yok eder. Popüler bir cilt bakımı sırrı olan çay ağacı yağı aynı zamanda anti-bakteriyel ve antifungaldir.

Ayaklarınızın nefes almasını sağlayacağı için her zaman pamuklu çoraplar kullanın. Eve geldiğinizde, bakteri üretebilecek nem birikimini önlemek için ayakkabılarınızı düzenli olarak temizleyin.

Nemlendirilmiş, sağlıklı ayaklar ayak kokusuna neden olan enfeksiyonun yayılmasını durdurur.

Ayaklarınızı bu şekilde tutmak için, banyodan çıktıktan sonra ayaklarınızı iyice kurulayın.

Ardından iyi bir nemlendirici ile ayaklarınızı nemlendirin. Ayak kokusu için basit bir ev ilacı da kabartma tozu ve mısır nişastası karışımıdır.

Her birinden 2 yemek kaşığı iyice karıştırın ve ayakkabı giymeden önce tozu ayaklarınıza serpin. Kabartma tozu ayak kokusunu kesmek için aktif bir nötrleştirici görevi görür ve mısır nişastası nemi kolayca emer.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir