Şoke eden sözler: Lewandowski, İngiltere’ye gitmekten korkuyordu

Bundesliga devlerinden Bayern Münih’ten ayrılan Robert Lewandowski, Barcelona’ya imza attı. Katalan devinin kadrosuna kattığı dünyaca ünlü santraforla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Robert Lewandowski’nin eski menajeri, ünlü futbolcunun Premier Lig’e gitmekten korktuğunu iddia etti.

AYRILMAK İSTEDİĞİNİ AÇIKLADI

Bayern Münih ile Robert Lewandowski arasındaki ipler haziran ayında koptu. Polonyalı golcü, Bayern Münih’e dönmek istemediğini milli takım kampında açıkladı. Polonya basınına konuşan 33 yaşındaki golcü, “Barcelona’dan başka hiçbir teklif tarafımdan dikkate alınmadı. Bayern Münih’ten ayrılmak istiyorum, bu çok açık. Çünkü hayatımda daha fazla duygu istiyorum. Beni sonuna kadar dinlemek istemediler. İçimde bir şeyler sona erdi. Ve bunu atlatmak imkansız Profesyonel olmak isteseniz bile, bunu telafi edemezsiniz” açıklamasını yaptı.

AİLESİNİ ALMANYA’YA GETİRMEDİ

Robert Lewandowski, Bundesliga devine rest çekmesinin ardından takımının kampına katıldı. Polonyalı golcü, yaptığı açıklamalar sonrası gelen tepkiler nedeniyle ailesini Almanya’ya getirmedi. Alman basını, Bayern Münih’in sezon başı kampında gerçekleşen antrenmanalara Polonyalı santraforun geç katıldığını belirtti.

BARÇA’YA İMZA ATTI

Bayern Münih’ten ayrılmak istediğini açıklayan Robert Lewandowski kısa süre önce hayaline kavuştu. Bundesliga devi, 33 yaşındaki golcünün transferi konusunda Barcelona ile anlaşma sağladı. Barcelona, Robert Lewandowski için Bayern Münih’e 45+5 milyon euro bonservis bedeli ödeneceğini açıkladı.

İMZA TÖRENİ MİAMİ’DE

Barcelona’nın 2026’ya kadar sözleşme imzaladığı Polonyalı için Miami’de basın toplantısı düzenlendi. 33 yaşındaki santrafor açıklamasında, “Gol atmak için sabırsızlanıyorum. Futbolda kazanmak çok önemli ve bunun için doğru yerdeyim. Yapacağımız çok iş var ve takım harika bir potansiyeli sahip” ifadelerini kulllandı.

ESKİ MENAJERİNDEN ŞOK İDDİA

Robert Lewandowski’nin olay yaratan transferi sonrası eski menajeri Cesari Kucharski açıklamalarda bulundu. Polonyalı santraforun eski temsilcisi, Robert Lewandowski’yle ilgili şoke eden iddialarda bulundu. Cesari Kucharski konuşmasında, “Robert sık sık İngiltere’ye gitmek istemediğini çünkü orada hep yağış olduğunu söylüyordu. Kulağa biraz çocukça geliyor ama bence asıl neden farklıydı. İngiltere’de Almanya’daki kadar etkili ve verimli olabileceğini düşünmüyordu. Robert bundan gerçekten korkuyordu” dedi.

BAYERN’DE ŞOV YAPTI

Robert Lewandowski, Bayern Münih kariyerinde oldukça etkileyici bir performans sergiledi. Polonyalı santrafor, Bundesliga devinde 375 müsabakada şans buldu. 33 yaşındaki golcü bu süreçte rakip fileleri 344 kez havalandırdı. Robert Lewandowski takım arkadaşlarına 72 gol pası verme başarısı gösterdi.

HİGUAİN’DEN TEPKİ

Barcelona’nın Robert Lewandowski’yi transfer etmek için ödediği bonservis bedeli eski futbolcular tarafından tartışılmaya başlandı. Real Madrid’in efsane golcülerinden Gonzalo Higuain, Cahilliğimi bağışlayın, Barcelona Lewandowski’yi bedavaya transfer etti, değil mi? 50 milyon euro mu? Barcelona o parayı öderse kesinlikle harika bir transfer olur. Şu anda futbolda 50 milyon euro hiçbir şey değil. Eskiden bir oyuncuya bu kadar para vermek imkansız görünüyordu. 34 yaşındaki bir oyuncu için 50 milyon euro ödemek, bu çılgınca bir şey” dedi.

BARCELONA’DA ‘W’ KRİZİ

Barcelona’da Robert Lewandowski transferi sonrası forma satışlarında patlama yaşandı. Katalan devinde Polonyalı golcünün formalarına gelen talep sonrası ‘W’ krizi ortaya çıktı. Barcelona’nın kulüp mağazalarında ‘W’ harfinin tükenmesi nedeniyle Robert Lewandowski formalararındaki satışın durduğu aktarıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir