CHP’nin Ankara İl Başkanı Erkol oldu

ANKARA Milliyet – CHP’nin dün yapılan Ankara il kongresi, değişimcilerin aday çıkarmasına karşın ilçe kongrelerinde Genel Merkez’in sağladığı delege üstünlüğü nedeniyle sakin bir atmosferde geçti. Atatürk Spor Salonu’nda yapılan kongreye partililerin ilgisi yoğun olmazken, il başkanlığı için genel merkeze yakınlığı ile bilinen Ümit Erkol ile değişimcilerin desteklediği ABB Başkanvekili Sercan Çığgın yarıştı. 340 delegenin oyunu alan Ümit Erkol yeni il başkanı olarak seçildi. Erkol’un rakibi Sercan Çığgın ise 241 oy aldı. “100 yıllık aşkla, ayağa kalk Ankara” temasıyla yapılan kongrede Divan Başkanlığı’na Kahramanmaraş vekili Ali Öztunç seçildi.

‘İki seçim kaybeden gitsin’

Bazı il kongrelerinde kavgaya yol açan “seçimin blok liste yöntemi ile yapılması” önergesi, Ankara’da delegelerin oybirliği ile benimsendi. Mersin kongresinde olduğu için Özgür Özel’in katılmadığı kongrede aday adayları Örsan Öymen ve İlhan Cihaner delegelere hitap etti. CHP Genel Başkan adayı olan Örsan Öymen, CHP’nin oyunun yüzde 22-26 arasına sıkışıp kaldığını söyleyerek, “Bunu bir kader olarak kabul etmememiz, aşmamız gerekiyor” dedi. CHP’nin ittifak partilerine 39 milletvekili vermesini eleştiren Öymen, “İki genel seçimi üst üste kaybeden bir genel başkanın bir daha genel başkan adayı olmasının engellenmesi, bunun tüzüğe bağlanması gerekiyor” dedi.

Cihaner de, parti örgütlerinin belediyelerin vesayeti altına girdiğini söyleyerek, “Eğer Ankara, İstanbul, İzmir ve büyük iller, ilçeler kimin il başkanı olacağını, ilçe başkanı olacağını hatta mahalle delegesi olacağını belediye başkanlarına göre belirliyorlarsa oradan ne demokrasi çıkar ne de iktidar” görüşünü dile getirdi. Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarından İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı ise, cumhurbaşkanlığı seçimleri için 6 partili bir ittifak kurulduğunu ama tüm eleştirilerin Kılıçdaroğlu’na yöneldiğini belirterek, “Yemeği hep beraber yedik ama hesabı Kılıçdaroğlu ödesin deniliyor” dedi.

‘Hedefimiz yüzde 60’

Kongrede konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara seçmeninin 2018 Anayasa referandumunda, 2109 yerel seçimlerinde ve son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Kılıçdaroğlu’na yüzde 52 oy vererek “muhalif” kimliğini ortaya koyduğunu söyledi. Yavaş, “Bizler 4 milyon 200 bin seçmenin tamamının oyuna talip olacağız ve hedefimiz en az yüzde 60 ve Belediye Meclisi’nde çoğunluktur” dedi.

Atatürk Spor Salonu’nda yapılan kongreye partililerin ilgisi pek fazla olmadı.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir