Gençler için iş birliği! Futbol Gelişim Projesi İş Birliği Protokolü imzalandı

Törene Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve davetliler katıldı. Bakan Bak şu ifadeleri kullandı: “Milli Eğitim Bakanlığı ve bizim bakanlığımızın ortak öznesi çocuklarımız. Onları erken yaşta sporla buluşturmak için okulların kullanılması önemli. Çocukların, gençlerin olduğu her alanda varız.”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de liselerin çeşitlenmesi gerektiğine kanaat getirdiklerini belirtti. Bakan Tekin şöyle devam etti: “Bizim okullarda spor kültürü ve spor alışkanlıklarının geliştirilmesiyle ilgili çabamız var. Proje okul kavramı içine ayrıcalık olarak meslek derslerini sektörle beraber yapma inisiyatifi getirdik. Sektörün içinde büyüyen uzman kişilerin ders vermeleri ayrıcalığı tanıdık. Akademik eğitimle sportif eğitim verebilirsek iyi eğitilmiş çocuklarımız spor da yapmış olurlar.”

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi de “Toprağa bir tohum daha Milli Eğitim ve Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile yapacağımız iş birliği ile atacağız” dedi. Avrupa’da incelemeler yaptıklarını ve çocukların futbol eğitimine 6 yaşında başladığını gördüklerini belirten Büyükekşi, “Biz de bu protokolle iki bakanlığımızın koordinasyonunda ilkokul ve ortaokullarda çocuklarımıza futbol eğitimi vereceğiz. Projemizle Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 bin çocuğa ulaşmak istiyoruz” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir