CHP İzmir kongresinde blok-çarşaf liste kavgası

HANDE NAYMAN İzmir DHA – Gaziemir Fuar İzmir C Hol’deki kongrede konuşan Özel, “Bu partiye hizmet eden, edecek olan herkes çok kıymetlidir. Hepsine minnet, aramızda olmayanlara rahmet ediyoruz. Bu evin tapusunda bir tek isim yazar; o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi.

‘Soylu susturamadı’

Özel, konuşmasını “Bay Kemal’in yanındayız” sloganlarıyla bölen partililere, “Hepimiz Bay Kemal’in yanındayız. Hep yanında olduk, bundan sonra da olacağız. Gençler size bunu kim dediyse yapmayın. Beni Süleyman Soylu susturamadı, yapmayın bunu” ifadelerini kullandı. “Önümüzde bir karar var” diyen Özel, “Ya hep birlikte sanki hiçbir şey olmamış gibi davranıp, seçmen kırgın değilmiş gibi davranıp, önümüzde büyük bir tehlike yokmuş gibi davranıp partimizdeki koltuklarımızı korumaya çalışacağız ya da hep beraber bir özeleştiri yapıp, samimi şekilde seçmeni anlayarak, tepeden tırnağa bir değişimle Türkiye’ye yeniden umut olacağız. Sizi umuda yolculuğa davet ediyorum” dedi.

Örsan Öymen de konuşmasında “Bu kongreler özeleştirilerin ortaya konulduğu yerlerdir. Bu kongrelerde kişilerin yarışmasından ziyade siyasi düşüncelerin, ilkelerin, ideolojilerin de tartışılması gerekiyor” dedi.

Yumruklar konuştu

Konuşmaların ardından divana 152 il delegesi tarafından blok liste önerisi getirildiği belirtildi. Seçimin çarşaf listeyle yapılmasını isteyenler tepki gösterince arbede yaşandı. Bir grup slogan atarak kürsüye yürüdü. Blok liste isteyenlerin İBB Başkanı Tunç Soyer, il Başkanı Şenol Aslanoğlu ve eşi Duygu Aslanoğlu’nu hedef alırken partililer arasında yumruklaşma başladı. Arbedede protokol üyelerinin önündeki cam sehpalar kırıldı, sandalyeler devrildi. Gerginlik polis ekiplerinin araya girmesi üzerine son buldu.

Divan Başkanı Zeynel Emre’nin uyarıların ardından kongreye 20 dakika ara verildi. Bazı grupların salondan çıkarılması ve aranın ardından yapılan oylamada blok listenin kabul edilmesinin ardından kongre devam etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir